avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj neefectuat, revenire la domiciliu la un an dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj neefectuat, revenire la domiciliu la un an dupa despartirea in fapt

buna ziua.am terminat divortul din luna martie.fostul meu sot a plecat din casa unde locuiam impreuna de un an de zile.partajul inca nu e facut.in acest an de zile fostul meu sot nu a contribuit cu nimic la nici o cheltuiala a casei nici macar la o rata care o facusem in timpul cind eram casatoriti.intre timp eu am schimbat yala de la usa ,nu pt ca am vreut ci pt ca am fost nevoita.am si dovezi nsi martori.sotul meu ma ameninta acum ca vine inapoi acasa,ca are dreptul sa stea aici,ca nu il intereseza ca nu a dat nici un ban in casa atita timp,iar cind iam zis ca rata trebuie achitata a zis ca nu il intereseaza.el vrind partea lui de casa.doresc sa stiu daca vine diseara acasa si neavind cheie poate sparge usa asa cum a zis?multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:54, 5 Septembrie 2016
dati telefon la politie daca sunteti acasa si vrea sa intre si faceti plangere pt violare de domiciliu, daca sparge usa, aveti si o distrugere.
daca partajul nu e facut pot face asta?
Buna seara,
Daca vine si sparge usa e bine sa dati telefon la 112 dar nu se vor baga.
Este in drept sa stea in casa atata timp cat nu s-a facut partajul.
Faceti de urgenta diligente pentru ajungerea partajului pe masa judecatorilor si solicitati separat, pe ordonanta presedintiala, o evacuare, pana la judecarea fondului.
angajati un avocat care sa va sprijine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aura19731991 a scris:

daca partajul nu e facut pot face asta?


da, daca nu vreti sa il lasati sa intre, nu il lasati, nu va poate obliga sa il lasati decat daca cere in instanta reintegrare in locuinta.
El are interes sa ceara partajul, nu dvs.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, practic el ar trebui sa ceara în instanta reintegrarea.
Chiar dacă ar avea dreptul de a locui acolo dacă a plecat situația juridica se îndreaptă spre un proces.
Legal asa ar fi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog, problema mea ... MedeeaN MedeeaN Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog, problema mea este urmatoarea. Am achiziționat un apartament in 25.10.2018, in timpul casatoriei prin credit ... (vezi toată discuția)
Fosta soția îmi interzice accesul în apartamentul proprietate comună. pot intra cu forța? turelu turelu Am divortat in 2017. In urma divortului, copilul pe care il avem in varsta de 13 ani, ramane in custodie comuna cu domiciliul la mama lui. Intre timp, ca sa ... (vezi toată discuția)
Acces in apartament in timpul procesului de divort vb1 vb1 Sotia a parasit domiciliul comun in urma cu doua luni si a introdus actiune de divort. Ea nu mai locuieste in fapt cu mine, insa in lipsa mea vine si ia din ... (vezi toată discuția)