avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acces in apartament in timpul procesului de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acces in apartament in timpul procesului de divort

Sotia a parasit domiciliul comun in urma cu doua luni si a introdus actiune de divort. Ea nu mai locuieste in fapt cu mine, insa in lipsa mea vine si ia din lucrurile din casa (vad acest lucru pe camera de supraveghere). Nu ma deranjeaza sa ia lucrurile care-i apartin, insa imi este teama ca va lua bunuri de valoare (electronice) pe care le-am achizitionat dupa plecarea ei in fapt.
Avand in vedere ca apartamentul este bun propriu dobandit inainte de casatorie si ca pe rol avem un proces de divort (nefinalizat), pot sa schimb yala de la intrare pentru a-i impiedica accesul in lipsa mea? Nu doresc sa o sicanez, dar nici nu pot sa vad cum vine cu doi barbati in lipsa mea in casa...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vb1 , utilizator 13:15, 8 Februarie 2010
din pacate casa este bun comun si nu se stie cine o primeste in urma partajului.daca sustrage bunuri cumparate de d-tra puteti sa faceti plangere penala.
puteti sa cereti evacuarea ei din casa daca sustrage bunuri care nu-i apartin
Avand in vedere ca apartamentul este bun propriu dobandit inainte de casatorie

Adica e bunul meu...
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
vb1, utilizator
Acum ,daca imobilul va apartine in exclusivitate si dvs. , exact dupa ce a plecat sotia, ati inceput sa achizitionati bunuri mobile de valoare mare, e bine sa clarificati atat divortul cat si partajul ( sotia poate pretinde un drept de creanta - va explica avocatul ce inseamna asta), pentru a evita situatiile de care ne-ati povestit ( cum vine sotia, in lipsa dvs., insotita de barbati, pentru a va fura valorile! X-().
Tot nu am primit raspuns la intrebarea mea initiala: pot legal sa schimb yala apartamentului??

Alte discuții în legătură

Schimbare cheie yalã Cristian Marian Cristian Marian Divorț în apel. Prima instanță mi-a încredințat minorul mie. Fosta soție a schimbat yala la ușa apartamentului, proprietate ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu cu recuperare de bunuri liviu31 liviu31 Buna seara!Pe scurt,in momentul de fata inca nu a avut loc prima infatisare in procesul de divort,dar sotia mea a parasit domiciliul inca din luna ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesie simiadro simiadro Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament dobandit printr-un act de donatie de la bunica mea, in urma decesului acesteia. In ultimii ani de viata bunica ... (vezi toată discuția)