Sotia a parasit domiciliul comun in urma cu doua luni si a introdus actiune de divort. Ea nu mai locuieste in fapt cu mine, insa in lipsa mea vine si ia din lucrurile din casa (vad acest lucru pe camera de supraveghere). Nu ma deranjeaza sa ia lucrurile care-i apartin, insa imi este teama ca va lua bunuri de valoare (electronice) pe care le-am achizitionat dupa plecarea ei in fapt.
Avand in vedere ca apartamentul este bun propriu dobandit inainte de casatorie si ca pe rol avem un proces de divort (nefinalizat), pot sa schimb yala de la intrare pentru a-i impiedica accesul in lipsa mea? Nu doresc sa o sicanez, dar nici nu pot sa vad cum vine cu doi barbati in lipsa mea in casa...
Multumesc.
Fiind proprietarul imobilului, nu va poate interzice nimeni sa schimbati ce vreti dv prin casa, inclusiv yala. Puteti motiva prin faptul ca v-ati pierdut cheile....
Buna dimineata!
Vad ca nimeni nu v'a scos catusi de putin din ceata in care sunteti.
Am sa incerc eu sa va ajut ,povestindu'va ce mi s'a intamplat mie, pentru ca de aici veti trage concluziile care va vor lamuri in ceea ce va nedumireste.
Am plecat de acasa , cu cei doi minori ,iar sotul ramanand in apartament, bun comun. A schimbat imediat yala si nu am mai avut acces la propriul apartament si nici la bunurile personale ale mele sau ale copiilor( medicamente, jucarii sau hainute). Am facut reclamatie la politie si mi s'a spus ca este absolut legal ceea ce a facut, nu'l poate trage nimeni la raspundere ptr ca a schimbat yala si n'am decat sa stau de vorba cu el si sa'mi dea si mie o cheie.:)) Ca doar ptr asta o schimbase, ca sa nu mai am eu o si fiica, de 15 ani, o cheie.
Atunci am stat si eu de vorba cu avocata mea si mi'a zis ca pot sa sparg usa, pentru ca este un bun comun. Zis si facut,am spart'o in lipsa lui(era plecat din localitate) si mi'am luat bunuri personale(care ma ajutau sa'mi desfasor activitatea profesionala) si cele trebuincioase ptr copii(haine, jucarii, medicamente si carti,caiete, manuale ptr fiica mea care era la scoala). Apoi am facut reparatiile de rigoare la usa si mi'am vazut de treaba.
In urma acestei initiative luate de mine, el a depus reclamatie la politie si m'a acuzt ca i'am furat valuta din casa.:)) N'a avut in viata lui un banut strans.Eu am spus ca mi'am pierdut cheile si a trebuit sa sparg usa.:P si le'am cerut politistilor sa demonstreze el ca a avut bani in casa si cum era si firesc, s'a lasat pagubas.;)
In cazul dv, puteti schimba yala, linistit,spuneti ca ati pierdut cheia, sotia poate intra in casa, spargand usa,spune ca a pierdut cheia, insa daca va v'a sustrage din bunurile proprii, dv veti putea demonstra cu acte si filmari ca sunteti posesorul bunurilor iar ea vi le'a sustras.
ATENTIE!
Nu exista usa de apartament care sa nu se poata sparge. A mea era metalica si tot am intrat.;)
Apartamentul este bun propriu. Sunteti unicul proprietar si puteti efectua orice modificare doriti. Pastrati si inregistrarile video. Daca fosta sotie are o adresa exacta puteti sa o notificati despre schimbarea incuietorilor (stiti, verba volant).
Solicitati totodata ca lucrurile personale ale sotiei, bunuri proprii, sa fie ridicate numai in prezenta dvs.
Later edit - nu am vazut ultimele mesaje, multumesc @florinraican
Interesant. Insa la mine sunt doua chestiuni fundamental diferite:
1. E apartamentul meu.
2. Eu nu incerc sa o sicanez pe sotie cu ceva (drept dovada ca pana acum nu am schimbat yala), insa ea a venit sa-si ia din lucruri - unele nefiind ale ei, dar asta e mai putin important, pana la urma daca le vrea n-are decat sa le ia - dar a venit insotita de 2 barbati sa o ajute dintre care unul sau amandoi au facut rondul casei, au mers la baie si au lasat o mizerie ca in tren, etc...
In sfarsit, Dumnezeu le stie pe toate, mi-e atat de lehamite incat doresc doar sa se termine odata tot cosmarul asta. Mai ales ca i-am fost fidel toata viata si nu i-a lipsit nimic alaturi de mine.
Multumesc oricum celor care s-au ostenit sa-mi raspunda.
Intrarea in posesie
simiadro
Buna ziua.
Sunt proprietara unui apartament dobandit printr-un act de donatie de la bunica mea, in urma decesului acesteia.
In ultimii ani de viata bunica ... (vezi toată discuția)