avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta soția îmi interzice accesul în apartamentul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta soția îmi interzice accesul în apartamentul proprietate comună. Pot intra cu forța?

Am divortat in 2017. In urma divortului, copilul pe care il avem in varsta de 13 ani, ramane in custodie comuna cu domiciliul la mama lui. Intre timp, ca sa evit certurile zilnice din casa, mi-am schimbat locul de munca in alt oras. Apartamentul pe care il detinem este luat prin PRIMA CASA, dar suntem in plin proces de partaj. Ea plateste ratele la banca, eu platesc toate utilitatile (gaze, lumina , tv+cablu, intretinere, apa,etc.) Fac naveta o data la 2 saptamani, sa-mi vad copilul dar nu mai pot intra in casa, pentru ca fosta sotie imi interzice accesul in apartament. Dorm prin vecini sau la sora mea. Si daca intru, la insistentele copilului,am termen limita de a parasi apartamentul, la modul ca "mai ai 2 ore sa pleci". A schimbat yala la usa sa nu mai pot intra decat cu acordul ei. Intrebarile mele sunt:
- Intrucat procesul de partaj dureaza, are dreptul sa-mi interzica accesul in apartament, dat fiind faptul ca inca mai am domiciliul la adresa respectiva?
- De ce sanctiuni sunt pasibil daca sparg usa si intru cu forta?
Mentionez faptul ca am fost la sectia de politie si am depus o reclamatie, dar fara nici un rezultat,adica, la modul "chiar daca esti proprietar, spargi usa, te luam la reclamatia fostei sotii"
Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 12:14, 17 Aprilie 2018
Sa spargi yala de fiecare data. Politia nu îți poate face nimic. Ești proprietar și faci ce vrei cu casa ta.
Asta până se termină partajul.
Până atunci te poți duce liniștit la tine acasă.
Soția nu are de reclama. Poate doar că faci gălăgie când spargi ușa. Aia da. :))
In rest, nimic. Ești la tine acasă.
SI daca vine politia ,poti spune ca ti-ai pierdut cheia.....
nu, nu aveti dreptul sa spargeti usa. sotia va poate face plangere penala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Schimbare cheie yalã Cristian Marian Cristian Marian Divorț în apel. Prima instanță mi-a încredințat minorul mie. Fosta soție a schimbat yala la ușa apartamentului, proprietate ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)