avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog, problema mea ...

Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog, problema mea este urmatoarea. Am achiziționat un apartament in 25.10.2018, in timpul casatoriei prin credit ipotecar pe numele meu. A fost inchiriat unor prieteni pana in luna mai 2020 cand am introdus acțiunea de divort. Din luna iunie 2020 m-am mutat iimpreuna cu fetita mea de 5 ani si am inceput sa platesc rata, jumatate-jumatate cu sotul, in divort fiind. Din ianuarie el nu a vrut sa mai plateasca si mi-am asumat rata. Divortul inca nu s-a terminat, urmatorul termen este pe 12 august, iar el ma tot ameninta ca vine si se muta la apartament cu noi. Eu , stiu ca are dreptul, dar vine sa imi strice mie si copilului linistea, eu nu vrreau sa il primesc, are unde locui. Cum pot legal sa aman acest lucru? Sau daca vine cu politia la usa cum m-a amenințat are voie sa intre peste noi in casa? Imi e teama ca se sperie fata... nu stiu cum sa procedez. Nu este agresiv fizic, doar psihic, ma toaca marunt cu mesaje cand are ceva de spus, nu poate purta o discutie civilizata fata in fata sau la telefon. Mentionez ca nu imi permit financiar sa introduc eu actiunea de partaj si nici nu vreau, eu vreau sa ne înțelegem la notar, sa il despagubesc cu ratele platite pana acum si sa ma lase in pace, sa stau linistita cu copilul. Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:20, 2 Noiembrie 2021
eu nu vrreau sa il primesc

daca nu vreti, nu il primiti, nu are ce sa aca.
va trebui sa ceara in instanta reintegrarea in lucuinta, ori nu va obtine daca are unde locui
daca vine cu politia la usa, nu cedati, nu are ce sa va faca, politia doar incearca sa va convinga sa il primiti, nu are cum sa va impuna asta , deci nu cedati presiunilor.
daca vine la usa cand nu sunteti si ii deschide copilul usa, e bun intrat, nici afara nu aveti cum sa il dati, asa ca aveti grija pe calea asta.
eu vreau sa ne înțelegem la notar, sa il despagubesc cu ratele platite pana acum

trebuie sa vrea si el,
Mai devreme cand i-am spus ca nu are ce sa caute ca nu il primesc in casa sa locuiasca cu noi, mi-a spus ca l-a invatat avocata sa sparga usa si sa o înlocuiască si daca sun la politie sa spuna ca a pierdut cheile, dar el nu are chei toate sunt la mine si nu poate face dovada ca locuieste la adresa pentru ca la întreținere nu figureaza decat 1 persoana, fata nu am trecut-o ca pe perioada pandemiei a stat la tara la mama, la el sau la mine, toate platite sunt facute pe numele meu. Ce fac in acest caz??? Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

eu nu vrreau sa il primesc

daca nu vreti, nu il primiti, nu are ce sa aca.
va trebui sa ceara in instanta reintegrarea in lucuinta, ori nu va obtine daca are unde locui
daca vine cu politia la usa, nu cedati, nu are ce sa va faca, politia doar incearca sa va convinga sa il primiti, nu are cum sa va impuna asta , deci nu cedati presiunilor.
daca vine la usa cand nu sunteti si ii deschide copilul usa, e bun intrat, nici afara nu aveti cum sa il dati, asa ca aveti grija pe calea asta.
eu vreau sa ne înțelegem la notar, sa il despagubesc cu ratele platite pana acum

trebuie sa vrea si el,

cum sa sparga usa daca sunteti acasa?
vb cu vecinii daca vine cu vreun lacatus si nu sunteti acasa, sa va anunte imediat si veniti acasa si chemati politia.
El nu are cheie de la apartament și a zis că dacă voi chema poliția va spune că a pierdut cheile și de aia schimba usa

gi-jane2 a scris:

cum sa sparga usa daca sunteti acasa?
vb cu vecinii daca vine cu vreun lacatus si nu sunteti acasa, sa va anunte imediat si veniti acasa si chemati politia.

si totusi din mai pana acum, nu a spart-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta soția îmi interzice accesul în apartamentul proprietate comună. pot intra cu forța? turelu turelu Am divortat in 2017. In urma divortului, copilul pe care il avem in varsta de 13 ani, ramane in custodie comuna cu domiciliul la mama lui. Intre timp, ca sa ... (vezi toată discuția)
Partaj neefectuat, revenire la domiciliu la un an dupa despartirea in fapt aura19731991 aura19731991 buna ziua.am terminat divortul din luna martie.fostul meu sot a plecat din casa unde locuiam impreuna de un an de zile.partajul inca nu e facut.in acest an de ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)