Buna seara.am divortat de 2 ani.dar nu am partajul facut.locuiesc cu baiatul meu in casa.baiatul e cu handicap accentuat.sotul meu a parasit locuinta comuna de un an de zile.este un apartament cu 3 camere.el a inchis sufrageria cu o cheie sa nu o putem folosi noi si a plecat .am dreptul sa schimb butucul la usa?sa nu mai poata intra cind vrea in casa?sau sint obligata sa ii dau o cheie daca schimb butucul?
Buna seara,
Are acelesi drepturi ca si dumneavoastra asa ca ar fi indicat sa-i dati o cheie cand schimbati butucul.
De ce nu faceti partajul?
Solicitati apartamentul in materialitate si dati-ii sulta asa scapand de orice imixtiune in viata dumneavoastra.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca ati schimba butucul si i-ati interzice accesul, adica nu i-ati da cheie, nu l-ati primi in casa,, el nu are ce sa faca decat sa ceara in instanta reintegrarea in locuinta, adica dreptul ca el sa intre si obligatia dvs sa il lasati, ceea ce nu va obtine , ci indicatia sa ceara partajul.
Incercati sa vindeti prin buna intelegere casa si sa va luati ambii de cate o jumatate din suma obtinuta, cate o locuinta.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar trebui sa apelati la mediator, poate va intelege ca pe cale amiabila, un partaj costa mult mai putin. De ce sa apelati la instanta sa platiti taxa de timbru ca sa ajungeti la acelasi rezultat ? Daca niciunul nu isi permite sa ramana cu casa si sa plateasca sulta celuilalt, instanta va da un tyermen sa vindeti si sa impartiti banii, apoi un executor poate vinde la licitatie casa si sa impartiti banii ce raman, adica nu pre raman. Pierdeti amndoi.
Coproprietate
skysurfer
Buna ziua,
Eu am mostenit si sunt unicul mostenitor al tatalui meu care a decedat, nu mi-am finalizat succesiunea inca dar am deschis demersurile.El avea o ... (vezi toată discuția)