avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate Doru2017

Activitate Doru2017

Multumesc. Apreciez raspunsul.
Multumesc pentru raspuns, dar nu cred ca se aplica in situatia de fata. Conform Codului Civil art 62 avem ca: "Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic...". Iar regulamentul de urbanism pentru orasul Slatina prevede min. 3 m - vezi pag. 29 -[ link extern ]
Nerespectare distanta dintre constructie si limita hotar vecin.
Buna ziua, prin Regulamentul local de urbanism se prevede o distanta de minim 3 m fata de limitele laterale. Care este sanctiunea maxima pe care o pot primi daca nu respect aceasta distanta? Se poate ajunge la demolarea constructiei sau doar trebuie platita o amenda? Daca da, care este valoarea maxima? de exemplu daca construiesc la o distanta de 1,5 m fata de linia de hotar fata de unul dintre vecini (acesta nu doreste sa semneze o derogare in acest sens). Deschiderea terenului nu-mi permite sa las 3m catre ambii vecini. Multumesc.
Va multumesc!
Multumesc. Intrebarea e pusa in contextul in care mama nu a mai dat deloc pe la tata. Nu este cumva obligata, fiind casatoriti, sa aiba grije de tata? In caz contrar, nu reprezinta acesta un abandon? Adica, tatal care sufera de Alzheimer, daca sa zicem mai traieste 10 ani, eu am grije de el, iar mama nu da pe la el, va ramane cu aceleasi drepturi?
Tatal bolnav la pat, a fost abandonat de mama de mai bine de 1 an. In tot acest timp, din cei 2 copii majori, doar unul are grije de tata. Mama a refuzat sa vina sa-l vada macar. Mama locuieste la celalalt frate. Parintii nu sunt divortati. In caz de deces al tatalui, mama ce drept va avea la mostenire? In prezent au un apartament in comun, iar tata mai are mostenite mai multe terenuri cu valoare ridicata. Va multumesc!