avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate hilda ion

Activitate hilda ion

Am mostenit o casa si un teren alaturat, intravilan. Intabulare facuta in 1994, cu schita cadastrala la cumpararea casei si terenului de catre parinti de la stat (casa germana, Bucovina). Ultima succesiune este facuta in 2010, prin notar public, cu intabulare, extras de carte funciara si drept de proprietate. emis de OCPI. Anul acesta am facut eu personal masurarea terenului si am constatat ca este o suprafata mai mare decat cea trecuta in actul de mostenire si in CF. Am solicitat ca un topografist sa faca masuratorile terenului. Dupa masurari s-a constatat ca, intradevar, primul topografist (o fi cel austriac, din timpul imperiului ?!) a facut cateva greseli, in felul acesta a rezultat ca suprafata reala pe care o detin este mai mare , cu aprox. 2,5 ari, mai mult de 15% din proprietatea din acte, in zona gradina/curte. Topografistul autorizat a facut schita si a incercat sa o plaseze in platforma specifica OCPI. Dar nu a reusit, din cauza faptului ca se suprapunea peste schita suprafetei detinuta de vecin, cu masuratori cadastrale facuta in anul 2002, schita plasata gresit fata de realitatea din teren.
Ce trebuie sa fac pentru a rezolva situatia, pe cele toate aspectele:
1. intabularea si trecerea in proprietate a suprafetei reale pe care o detin (cu impozitarea corecta in continuare) si
2. plasarea corecta a schitei suprafetei proprietatii vecinului in platforma cadastrala?
Mi s-a sugerat, la primarie, in mod neoficial, ca ar trebui sa fac o noua masuratoare de cadastru (pe care am si facut-o) si un act, proces verbal de vecinatate. Dar am gasit si recomandarea ca acest act nu este necesar daca suprafata imobiliara pe care o detin este imprejmuita (si este, pe toate laturile, de foarte multi ani). 3. Asadar, este strict necesar acest proces verbal de vecinatate daca suprafata marita este pe fosta schita cadastrala si in interiorul imprejmuirii vechi si pastrata actual?
Multumesc anticipat pentru sugestiile cimpetente. RI
Multumesc pentru raspuns. Fizic, numarul de apartamente care are centrala, pe scara blocului este deja de peste 50%, asadar, sugerati ca repartitoarele nu pot fi folosite in aceste conditii.
Conform Legii 121 din 2014 privind eficiența energetică /cu modificarile si completarile ulterioare montarea sistemelor de măsurare individual pe apartamente este obligatorie până la 31 decembrie 2022.
Sunt sugerate in lege si repartitoarele, dar si alte aparate. Nu stiu ce presupune montarea unui gigacalorimetru pe un apartament, avand in vedere ca nu exista o singura teava care aduce agentul termic in apartament,, intrarea agentului termic se face separat pe fiecare camera/calorifer, ar fi 4 intrari. Cred ca devine o problema tehnica complexa cu investitii considerabile.
Contorizare pe apartament a consumului de energie termica
Buna ziua.
Sunt proprietarul apartamentului unde locuiesc. Intr-o adunare generala asociatiei de proprietari de apartamente s-a decis ca nu se mai iau in calcul contoarele montate pe calorifer pentru consumul de energie termica, cheltuielile fiind suportate de toti proprietarii in masura egala. Exceptie, cei cu centrale termice, care platesc separat energie consumata, dar care au reprezentat un numar important de voturi la o problema care nu era de interesul lor.
Apreciind ca in acest mod exista o risipa de energie termica mare, in plus cheltuielile au crescut mult, am solicitat conducerii asociatiei ca doresc sa platesc individual consumul, monitorizat prin repartitoare pe calorifer. Mi s-a spus ca nu se poate trece peste decizia adunarii generale. Din cate cunosc, exista o Directiva a UE- Directiva 2012/27/UE- si chiar si o lege romaneasca care obliga contorizarea consumului de energie termica la nivel de apartament. De ce nu se aplica?
Intrebare: ce trebuie sa fac pentru a obtine din partea asociatiei dreptul la contorizare pe apartementul meu si plata conform consumului real?
Cadrele didactice pensionate, care predau in regim plata cu ora, cu contract individual de munca cu scoala, au dreptul la vouchere de vacanta pe anul 2022?
OME din 30 martie 2022 a lasat loc de interpretari diferite, unele scoli au trecut pe lista de beneficiari aceste cadre didactice, motivand ca au contract individual de munca, altele au refuzat, pe motivul ca nu au post de baza, decat daca ar fi titulari.
Care este interpretarea corecta?