avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Andreescu Adina Maria

Activitate Avocat Andreescu Adina Maria

Buna ziua,
Odata ce a fost intocmit dosar penal, cursul firesc este trimiterea in judecata. Exista si situatii in care nu se mai ajunge acolo, de pilda cand procurorul renunta la exercitarea actiunii penale daca nu exista un interes public, sau dispune renuntarea la urmarire penala. Chiar daca nu ati favut accident, fapta este prevazuta de legea penala si pedepsita cu inchisoarea de la unu la 5 ani sau cu amenda. Puteti face cerere la parchet unde este dosarul pentru a lua cunostinta de actele din dosar.

Alexandra11112222 a scris:

Buna ziua,

Mi s-a infaptuit dosar penal pentru conducerea sub influenta substantelor psihoactive si mi-a fost anulat si permisul. Mentionez ca nu a fost vorba de niciun accident, ci doar un control de rutina in trafic. Intrebarea mea este: exista sanse sa fiu trimis in judecata pentru infractiunea savarsita?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Soferii risca amenda pentru parcare neregulamentara. Dar asta nu diminueaza vina soferului, care apropiindu-se de trecerea de pietoni trebuia sa prevada un asemenea eveniment si sa reduca viteza. Ramane totusi de vazut ce a retinut politistul in pr-vb.

lucretia voinea a scris:

Cod rutier - proces penal vatamare
Buna ziua,
Evenimentul s-a produs in febr 2021. Un copil a trecut pe trecerea de pietoni cu trotineta, soferul care a facut accidentul a spus ca nu l-a vazut din cauza a doua autoturisme care erau parcate langa trecerea de pietoni, jumatate pe trotuar și nu a avut vizibilitate.
Au luat la cunoștință de producerea acestui eveniment, azi.
Care sunt sancțiunile pe care le pot primi cei doi soferi care aveau parcate masinile dupa cum am mentionat mai sus. Lângă locul unde au parcat acestia, este parcare amenajata de Primarie. Ocupata permanent.
Va multumesc.

Buna ziua! Cei care obtin venituri din chirii, nu mai au, din anul 2018, obligatia de a inregistra contractul de inchiriere la Fisc. Au doar obligatia de a completa declaratia unica pentru impozitarea acestor venituri. Fiind un contract consensual, se poate incheia si prin inscris sub semnatura privata, ad probationem. Cat despre datoria catre asociatie, daca nu plateste aveti doua variante: 1. il rugati frumos sa plateasca, 2. il actionati in justitie.

luciangav a scris:

Cineva care nu a dezbătut succesiunea apartamentului al cărei proprietar era bunica acestuia dorește să închirieze apartamentul, evident, fără contract, pentru că nu este proprietarul locuinței. Problema este că această persoană are și o restanță de aproximativ 5000 de lei la cotele de întreținere. În această situație, este foarte posibil ca nici viitorul chiriaș să nu-și achite obligațiile lunare.
Ce se poate face pentru a reduce datoria față de asociație, în afară de a-l acționa în justiție pe prezumtivul moștenitor? Poate fi reclamat la fisc în cazul în care închiriază apartamentul? Cu ce rezultate?

Codul Muncii arată că, durata maximă a timpului de muncă, incluzând orele suplimentare, este de 48 de ore într-o săptămână. Circa 170 ore intr-o luna. Angajatorul risca amenzi pentru neplata orelor suplimentare sau neinregistrarea corespunzatoare a acestora.

AnaBF a scris:

Buna ziua ,am o problema la locul de munca si anume aceea ca desi lucrez 12 ore sunt platita doar 11 ore ,iar din aceasta cauza nu imi efectuez nici norma legala pe luna de munca,iar urmatoarea luna sunt chemata la munca pentru a recupera orele pierdute din luniile anterior ,este normal sa procedeze asa angajatorul ?

Desigur.

botezclaudia a scris:

Bună seara! Ma numesc Botez și copilul meu împlinește anul viitor 6 ani pana la 31 august 2023. Din cauza pandemiei nu l-am dat la grădinița și nu aș dori să îl înscriu nici anul acesta. Voi putea să îl înscriu la clasa pregătitoare, va fi primit daca nu a frecventat grupa mare? Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Mulțumesc

Nu este obligatoriu, dosarul poate ramane la domiciliul vechi.

Constantin Brancoveanu a scris:

Multumesc. Unde anume este reglementata obligatia de a formula cerere de transfer al dosarului? Adica, daca persoana doreste sa ramana situatia asa cum este acum nu se poate?

Buna ziua!
Da, pensionarul trebuie sa se adreseze casei teritoriale de pensii in evidenta careia se afla dosarul de pensionare, cu urmatoarele acte:
-cerere in vederea transferarii drepturilor de pensie in alt judet,
- copie de pe actul de identitate din care sa rezulte noua adresa,
-un talon de pensie.
In situatia transferului dosarului de pensie, conform procedurilor de comunicare la plata, casa teritoriala care inregisreaza dosarul are obligatia verificarii dosarul administrativ, validarii punctajului mediu anual si comunicarii la plata a drepturilor de pensie. Casa de pensii in evidenta careia s-a aflat dosarul va efectua plata drepturilor de pensie, pentru o perioada de inca 3 luni calendaristice, prin mandate postale, la noua adresa de domiciliu a pensionarului. La celelalte intrebari aflati raspuns de la casa de pensii.