Buna ziua,
Mi s-a infaptuit dosar penal pentru conducerea sub influenta substantelor psihoactive si mi-a fost anulat si permisul. Mentionez ca nu a fost vorba de niciun accident, ci doar un control de rutina in trafic. Intrebarea mea este: exista sanse sa fiu trimis in judecata pentru infractiunea savarsita?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri
Cod rutier - proces penal vatamare
Buna ziua,
Evenimentul s-a produs in febr 2021. Un copil a trecut pe trecerea de pietoni cu trotineta, soferul care a facut accidentul a spus ca nu l-a vazut din cauza a doua autoturisme care erau parcate langa trecerea de pietoni, jumatate pe trotuar și nu a avut vizibilitate.
Au luat la cunoștință de producerea acestui eveniment, azi.
Care sunt sancțiunile pe care le pot primi cei doi soferi care aveau parcate masinile dupa cum am mentionat mai sus. Lângă locul unde au parcat acestia, este parcare amenajata de Primarie. Ocupata permanent.
Va multumesc.
Cineva care nu a dezbătut succesiunea apartamentului al cărei proprietar era bunica acestuia dorește să închirieze apartamentul, evident, fără contract, pentru că nu este proprietarul locuinței. Problema este că această persoană are și o restanță de aproximativ 5000 de lei la cotele de întreținere. În această situație, este foarte posibil ca nici viitorul chiriaș să nu-și achite obligațiile lunare.
Ce se poate face pentru a reduce datoria față de asociație, în afară de a-l acționa în justiție pe prezumtivul moștenitor? Poate fi reclamat la fisc în cazul în care închiriază apartamentul? Cu ce rezultate?
Buna ziua ,am o problema la locul de munca si anume aceea ca desi lucrez 12 ore sunt platita doar 11 ore ,iar din aceasta cauza nu imi efectuez nici norma legala pe luna de munca,iar urmatoarea luna sunt chemata la munca pentru a recupera orele pierdute din luniile anterior ,este normal sa procedeze asa angajatorul ?
Bună seara! Ma numesc Botez și copilul meu împlinește anul viitor 6 ani pana la 31 august 2023. Din cauza pandemiei nu l-am dat la grădinița și nu aș dori să îl înscriu nici anul acesta. Voi putea să îl înscriu la clasa pregătitoare, va fi primit daca nu a frecventat grupa mare? Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Mulțumesc
Multumesc. Unde anume este reglementata obligatia de a formula cerere de transfer al dosarului? Adica, daca persoana doreste sa ramana situatia asa cum este acum nu se poate?