avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate Otilia7288

Activitate Otilia7288

Buna ziua ! Doresc sfaturi rapid in legatura cu situatia mea . Am plecat de acasa (sunt majora) dupa o cearta foarte urata cu parintii, mi s au cerut cheile si le am dat. Asi vrea totusi sa mi recuperez obicetele mele , cumparate din banii mei . Cum pot face asta ?
Nu reusesc sa dau de o doamna avocat care m ar putea ajuta pro bono , cateva sfaturi mai precise?

DlGoe a scris:

@Otilia
Incearca sa gasesti o doamna avocat care sa te consilieze pro bono (adica fara bani). Insist sa fie o femeie pt. ca femeile sunt mai serioase, mai receptive si mai tenace, in general duc la capat ce incep. Este de un imens folos sa fii reprezentata de un avocat, de pilda in relatia cu dgaspc, daca se ajunge acolo. Mai pe scurt: sa-ti fie un fel de tutore! Intra pe facebook si apeleaza pt. ajutor la un psiholog din orasul tau (recomand sa fie tot femeie). Dar cel mai important este sa ai alaturi o avocata! Succes!

ei nu ma indruma sa plec de la mama , ei stiu de toate certurile noastre si doar mi au spus ca sunt binevenita oricand daca este prea mult pentru mine.cum am spus ma afecteaza mental toate certurile acestea si ei doar incearca sa ma ajute.am avut si tentative de sinucidere si ei au aflat si s au certat cu mama deoarece ea a avut de zis doar ca nu am dreptul deoarece ea a "bagat bani in mine"

hotumattua a scris:

Otilia, când nu te poți baza pe familie, următorul aliniament pe care te retragi este autoritatea. Mie, de aici, de la distanță, "prietenii de familie", care te încurajează să-ți părăsești mama, nu-mi plac deloc. Deci, așa cum ai mai fost sfătuită aici, începe prin a anunța dgaspc-ul. După cum vezi, nimenea nu te încurajează să pleci pur și simplu, și cei de aici, de pe forum, dacă-și alocă din timpul lor, pentru tine, înseamnă că le pasă.

Otilia7288 a scris:

Buna ziua!Doresc un sfat despre lege , am 16 ani si amandoi parintii sunt abuzivi , tatal este si decazut din dreptul de a ma vizita ca urmare. am ramas in custodia mamei care are comportament bipolar si ma jigneste in fiecare zi. nu ma pot concentra pe scoala si pe nimic in general.Doresc sa plec de buna voie de acasa la niste prieteni de familie de incredere , ei sunt deacord dar nu stim cum sa actionam ca sa nu ajung in custodia tatalui dupa plecare sau sa ajung inapoi la mama. Doresc sa specific ca mama ma face mereu in toate felurile si nu este ok mental din cauza unor traume.

atunci asi putea face cumva fara sa se afle de motivul real al plecarii mele? nu asi dori sa afle protectia copilului.accept orice sugestie..

gi-jane2 a scris:

nu asi putea anunta ca plec de buna voie?

plecatul asta nu e ca si cum ai omori pe cineva.

plus , nu asi vrea sa anunt ca este vorba de abuz.nu doresc sa ii provoc probleme mamei , nu asi putea anunta ca plec de buna voie?

gi-jane2 a scris:

probbail ca nimic. Poate mama anunta politia si astfel se va ajunge si la ei. Ia lucrurile pas cu pas.
Corect insa e sa anunti autoritatile ca nu ti-e bine acasa.

Otilia7288 a scris:

daca nu anunt dgaspc-ul , ce se poate intampla?

in cel mai rau caz ma gandeam sa ma duc la politie si sa anunt eu daca am posibilitatea de a face si acest lucru

gi-jane2 a scris:

probbail ca nimic. Poate mama anunta politia si astfel se va ajunge si la ei. Ia lucrurile pas cu pas.
Corect insa e sa anunti autoritatile ca nu ti-e bine acasa.

Otilia7288 a scris:

Am mai locuit la acesti prieteni timp de 3 luni din cauza unor probleme , am incredere in ei dar ei nu doresc probleme cu legea.de accea cer un sfat..
am si inregistrari cu ea urland si izbind lucruri si injurandu ma , am ajut la capatul puterilor mele..
refuza orice fel de ajutor , oricum mereu imi spune ca la 18 ani sunt data afara.si doar vreau un sfat legal.Nu voi face nimic cat ea inca este calma dar recent certurile ei devin foarte urate si nu ii pot face nimic , doar ma afecteaza mental foarte mult.Chiar recent am avut o cearta in care a vrut sa ma dea afara si s a razgandit spunand ca vrea sa ma distruga cat de mult poate.tin la ea si o sa ramanem in contact.nu doresc sa o ranesc dar nu mai pot rezista.