Buna ziua!Doresc un sfat despre lege , am 16 ani si amandoi parintii sunt abuzivi , tatal este si decazut din dreptul de a ma vizita ca urmare. am ramas in custodia mamei care are comportament bipolar si ma jigneste in fiecare zi. nu ma pot concentra pe scoala si pe nimic in general.Doresc sa plec de buna voie de acasa la niste prieteni de familie de incredere , ei sunt deacord dar nu stim cum sa actionam ca sa nu ajung in custodia tatalui dupa plecare sau sa ajung inapoi la mama. Doresc sa specific ca mama ma face mereu in toate felurile si nu este ok mental din cauza unor traume.
Bună ziua!
Mai bine vorbește cu mama ta, spune-i că nu îți place cum se comporta cu tine, nu este in regula sa pleci de acasă, ești încă minora!
Așa cum este, mama ta este mai bună decât orice alt străin!
problema nu este de comunicare , am incercat de nenumarate ori sa o opresc si sa ii explic ca nu este normal , are probleme mentale.de aceea este ultima mea varianta pentru ca nu doresc sa nu reusesc in scoala din cauza problemelor ei.
Incercati atunci să mergeți la un doctor cu ea, la un psiholog, psihiatru, este mama dvs.! Nu fuga este soluția, ci rezolvarea cauzei problemelor, pe cât se poate!
refuza orice fel de ajutor , oricum mereu imi spune ca la 18 ani sunt data afara.si doar vreau un sfat legal.Nu voi face nimic cat ea inca este calma dar recent certurile ei devin foarte urate si nu ii pot face nimic , doar ma afecteaza mental foarte mult.Chiar recent am avut o cearta in care a vrut sa ma dea afara si s a razgandit spunand ca vrea sa ma distruga cat de mult poate.tin la ea si o sa ramanem in contact.nu doresc sa o ranesc dar nu mai pot rezista.
Drepturile la 16 ani
Queen10
Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)