avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Activitate dan_de

Activitate dan_de

Notarul din Romania a cerut o procura cu legalizare de semnatura si a apostila. Deci, nici macar nu a fost nevoie de procura in forma autentica, care ar fi facut procedura la notarul local mai dificila.
Doar pagina in care notarul local declara ca certifica semnarea va fi tradusa in Romania.
Astfel, am rezolvat chestiunea complet la nivel local si nu a fost nevoie sa ne deplasam la consulat sau in Romania. Ca urmare, am redus costurile la minim si am evitat pierderea inutila de timp.

Asa cum am precizat in alta postare, eu, mama si sora mea vom mosteni actiunile pe care tatal meu decedat le-a detinut.
Cand am contactat telefonic persoana care se ocupa de actiuni si dividende de la intreprinderea la care tata a lucrat , ni s-a spus ca plata dividendelor se poate face doar in lei si doar pe un cont bancar deschis in Romania.
Noi suntem stabiliti in Germania si dorim ca banii sa fie virati in unul din conturile noastre (germane). Avem dubla cetatenie.
Mentionez ca mama primeste pensia din Romania pe contul ei bancar obisnuit din Germania. Ma intreb de ce nu se poate face asa si cu dividendele.

Are persoana respectiva dreptate ?

Tine chestiunea aceasta strict de legislatia unei anumite tari(chiar si EU) sau am dreptul ca cetatean EU sa mi se vireze un drept banesc in contul meu personal indiferent de moneda sau stat ?
Eu, mama si sora mea traim in Germania si dorim sa facem mostenirea la actiunile pe care le-a detinut tatăl meu la intreprinderea la care a lucrat. Succesiunea la restul proprietăților a fost deja facuta in urma cu 10 ani, dar la momentul respectiv nu am stiut ce a facut tata cu actiunile cat timp a trait si de aceea nu au fost trecute in masa succesorala.
Ptr ca imprejurarile nu ne permit sa ne deplasam in Romania si consulatul este departe de localitatea in care locuim, am dori sa facem o imputernicire ptr cineva in Romania la un notar local(german).

Din ceea ce am citit pe internet, am inteles ca e nevoie de o procura autentica(nu simpla legalizare de semnatura) si apostila.
Avem nevoie de traduceri(legalizate) ale actului de mostenire(succesiune) si ale contractului de cumparare a actiunilor cand ne prezentam la notar ?
In general, de ce acte e nevoie si ce trebuie tradus in strainatate sau in Romania ?