avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Plata dividendelor pe un cont din strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Plata dividendelor pe un cont din strainatate

Asa cum am precizat in alta postare, eu, mama si sora mea vom mosteni actiunile pe care tatal meu decedat le-a detinut.
Cand am contactat telefonic persoana care se ocupa de actiuni si dividende de la intreprinderea la care tata a lucrat , ni s-a spus ca plata dividendelor se poate face doar in lei si doar pe un cont bancar deschis in Romania.
Noi suntem stabiliti in Germania si dorim ca banii sa fie virati in unul din conturile noastre (germane). Avem dubla cetatenie.
Mentionez ca mama primeste pensia din Romania pe contul ei bancar obisnuit din Germania. Ma intreb de ce nu se poate face asa si cu dividendele.

Are persoana respectiva dreptate ?

Tine chestiunea aceasta strict de legislatia unei anumite tari(chiar si EU) sau am dreptul ca cetatean EU sa mi se vireze un drept banesc in contul meu personal indiferent de moneda sau stat ?
Cel mai recent răspuns: dan_de , utilizator 23:23, 12 Mai 2022
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in romania Adriana Visan Adriana Visan Buna ziua, as dori sa stiu ce implica revenirea in tara a unui fost cetatean roman, actualmente doar cetatean strain ( fara dubla cetatenie), care este ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei cetatean roman asupra copilului nascut cu tata cetatean german delia_ipati delia_ipati Buna ziua, Va rog daca este posibil sa ma ajutati in urmatoarea problema:surioara mea este casatorita la Berlin de 3 ani cu un cetatean german si acum este ... (vezi toată discuția)
Cetatenia franceza crusadersshadow crusadersshadow in momentu de fata am 3 ani de cand sunt in franta si tot atata timp de cand lucrez in cadrul armatei ... mai precis al legiunii ... ma intereseaza daca dupa ... (vezi toată discuția)