avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate Pamir

Activitate Pamir

Buna ziua, fratele meu a cumparat o masina din Germania pe 17 iulie 2023, a fost adusa in tara cu nr. rosii, pe 7 august cand a mers la RAR, cei de acolo au gasit-o ca fiind furata din aprile 2023. Fratele meu a luat legatura cu vanzatorul si acesta a adus un document de la statul german ca masina este in regula acolo, pe verde cum zic ei , ca existat o alerta pentru acest autoturism, dar s-a rezolvat , in schimb nu fusese radiata de la Interpol si Schengen. In urma hartiei emise de statul german Politia de la Braila a zis ca masina este in regula, problema e ca fratelui meu i-a confiscata masina din prima zi si a fost deschis un dosar penal, care trebuie sa isi urmeze cursul , zic ei. Politistul care s-a ocupat de caz a facut ffff tarziu referatul de clasare al dosarului si l-a depus la procuratura. Acum au trecut 2 luni, fratele meu a facut cerere de dare in custodie a masinii pana la rezolvarea cazului, iar procurorul sef a recomandat sa mai astepte putin ca in cateva zile ii vor inapoia masina. Si au tot trecut mai multe zile si nu stie ce sa mai faca in ce parte sa o mai ia. Daca poate cineva sa ne recomande ce am putea sa facem pt recuperarea masinii. Va multumesc !
Buna ziua, am o mare problema daca ma puteti ajuta. Am lucrat in perioada 1991-1997 la SC INSULA MARE A BRAILEI, sector Autobaza, unde se reparau masinile de diferite tonaje , ale susnumitei societati, avand functia de mecanic. Conducerea IMB a incadrat respectiva activitate la gr a II a de munca, conform Ord 50/1990, anexa 2, poz.184.
Casa judeteanade pensii respinge adeverinta motivand ca functia detinuta nu se regaseste in actul normativ mentionat. Am contestat in instanta decizia CJP, la instanta de fond la Braila, am castigat, iar dupa apelul facut de CJP la Curtea de Apel Galati, hotararea a fost sa admita apelul casei de pensii pe motiv ca nu rezultadin inscrisurile anexate ca unitatea in care si-a desfasurat activitatea ar fi o intreprindere de reparatii auto, mai ales datorita faptului ca avea ca obiect principal de activitate profil agricol. As mai putea face ceva , asa stand lucrurile. Va multumesc!
Buna ziua, revin cu rugamintea daca sunteti de acord sa ma ajutati in urmatoarea problema - unde gasesc precizat categoriile de personal care se incadreaza in aceasta poz. 184, anexa 2, sotul meu avand functia de mecanic, la o autobaza, cei de la casa de pensii au spus ca nu se regaseste aceasta functie, in actul normativ mentionat in adeverinta eliberata de societatea care gestioneaza arhiva fostului angajator, respectiv poz.184, ord 50/1990, anexa 2.
Multumesc mult!
Va mulțumesc!
Bună ziua, va rog dacă ma puteți ajuta , am nevoie de Ordinul 50/1990, anexa 2, actualizata, ma interesează poziția 184. Va mulțumesc!