avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, am o mare problema daca ma puteti ajuta. Am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, am o mare problema daca ma puteti ajuta. Am lucrat ...

Buna ziua, am o mare problema daca ma puteti ajuta. Am lucrat in perioada 1991-1997 la SC INSULA MARE A BRAILEI, sector Autobaza, unde se reparau masinile de diferite tonaje , ale susnumitei societati, avand functia de mecanic. Conducerea IMB a incadrat respectiva activitate la gr a II a de munca, conform Ord 50/1990, anexa 2, poz.184.
Casa judeteanade pensii respinge adeverinta motivand ca functia detinuta nu se regaseste in actul normativ mentionat. Am contestat in instanta decizia CJP, la instanta de fond la Braila, am castigat, iar dupa apelul facut de CJP la Curtea de Apel Galati, hotararea a fost sa admita apelul casei de pensii pe motiv ca nu rezultadin inscrisurile anexate ca unitatea in care si-a desfasurat activitatea ar fi o intreprindere de reparatii auto, mai ales datorita faptului ca avea ca obiect principal de activitate profil agricol. As mai putea face ceva , asa stand lucrurile. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 15 Martie 2023
Nu prea mai aveti ce face , daca ati pierdut in apel .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar pensionare limita de virsta cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua!O intrebare pe forum..unui coleg de serviciu i-a fost respins doarul de pensionare limita de virsta pe motivul ca doua adeverinte de grupa emise de o ... (vezi toată discuția)
Adeverinta conform ord.50/1990 canca canca Am lucrat in mediu radioactiv incepind cu 14.04.1988 pina 30.05.1992. in respectiva perioada am fost incadrata in gr.I. Mi s-a eliberat adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Este posibila echivalarea perioadei lucrate in grupa i de munca cu grupa ii de munca? FRANCU_CONSTANTIN FRANCU_CONSTANTIN Am pus aceasta intrebare/tema ptr ca ma confrunt acum cu aceasta problema care in opinia mea si nu numai(cred ca,n situatia aceasta sunt zeci de ... (vezi toată discuția)