avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate TeoMatei81

Activitate TeoMatei81

Suspendarea permisului de conducere - Decizia nr. 5/2021 a I.C.C.J., M.O. nr. 608/18.06.2021.
Bună ziua,
Mă confrunt cu o problemă de ordin juridic și îi rog pe specialiștii de pe acest forum să mă ajute cu un sfat. Am fost sancționată, prin proces-verbal de contravenție, cu amendă și, ca măsură complementară, suspendarea permisului pentru 30 de zile. Am contestat în instanță și, pe fond, judecătorul a reținut legalitatea și temeinicia procesului-verbal, dar, analizând proporționalitatea sancțiunii, mi-a admis în parte plângerea, în sensul înlocuirii amenzii cu avertisment și înlăturării sancțiunii suspendării permisului. I.P.J. a făcut apel, invocând Decizia nr. 5/2021 a I.C.C.J., publicată în M.O. nr. 608/18.06.2021, potrivit căreia, instanța de judecată nu are posibilitatea să examineze proporționalitatea sancțiunii complementare a suspendării permisului și să o înlăture. Vă rog să îmi spuneți cum mă pot apăra? Ce pot invoca în întâmpinare?
Vă mulțumesc!
P.S. Îmi cer scuze dacănu m-am exprimat foarte corect în limbajul de specialitate juridic. Am încercat să mă țin cât mai aproape de cele scrise în hotărârea instanței de fond și în apelul I.P.J.-ului. Vă mulțumesc încă o dată!
Lipsa acordului celuilalt parinte, pentru plecare din tara cu copilul (concediu)
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema de natura juridica, probabil destul de comuna in ziua de azi, sub anumite aspecte, dar pe care nu stiu cum sa o rezolv. Raman recunoscatoare domnilor si doamnelor avocati sau juristi care vor binevoi sa ma ajute cu un sfat.
Am un copil, dintr-o relatie de concubinaj. Copilul a fost recunoscut de tatal sau, la nastere, acum 4 ani. Precizez (poate are importanta), ca tatal copilului nu locuia permanent impreuna cu noi. Copilul a fost crescut de mine si ingrijit de mama mea, atunci cand eu eram la serviciu. Tatal copilului ne vizita deseori insa, uneori pentru perioade mai indelungate si contribuia la intretinerea acestuia. In urma cu ceva timp, relatia dintre mine si tatal copilului, a inceput sa se deterioreze. Au aparut obisnuitele (probabil) sicane, in legatura cu custodia, dar pana acum, acestea nu au fost de ordin juridic.
In urma cu cateva zile, i-am spus tatalui copilului ca doresc sa plec luna viitoare, impreuna cu copilul, intr-un concediu in strainatate si l-am rugat sa imi dea acel acord notarial, de care stiu ca este nevoie pentru a putea iesi din tara. Tatal copilului, insa, refuza, fara nici o justificare, sa imi dea acest acord.
Ce pot face? Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat!
Precizez ca este vorba doar de un concediu, de circa 2 saptamani. Nu doresc sa raman in strainatate, daca asta ar putea fi temerea tatalui copilului. Am un job stabil aici, chiar o functie de conducere la locul de munca, un venit satisfacator si cateva proprietati (imobile etc.) dobandite prin mostenire, deci nu doresc sa raman in strainatate cu copilul, ci doar sa imi petrec concediul impreuna cu el, cu cred ca e si normal.
Mai mult, in urma cu un an, copilul a fost diagnosticat cu o forma usoara de autism, a urmat si urmeaza diverse forme de tratament si terapie, totul merge spre bine si, dupa parerea terapeutilor, orice iesire din mediul obisnuit si orice contact cu oameni, locuri, lucruri si obiceiuri noi, sunt de natura sa favorizeze si sa grabeasca vindecarea, deci acest concediu ar fi benefic pentru el, din toate punctele de vedere.
Va rog deci sa imi spuneti, exista vreo posibilitate legala de a pleca din tara, in concediu, impreuna cu copilul, chiar daca tatal acestuia refuza sa imi dea acordul notarial?
Va multumesc anticipat tuturor celor care veti binevoi sa ma ajutati cu un sfat, dar si administratorilor acestui site. Faceti o treaba minunata aici. Va multumesc!
Teodora