Nu va puteti apara, deciziile ICCJ sunt obligatorii, prin urmare instanta de fond nu a procedat corect prin "înlăturarea sancțiunii suspendării permisului.". Apelul IPJ va avea cistig de cauza.
"ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE
În numele legii
DECIDE:
Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curții de Apel Constanța și, în consecință, stabilește că:
În interpretarea dispozițiilor art. 96 alin. (1) și alin. (2) lit. b),art. 100 alin. (3),art. 101 alin. (3),art. 102 alin. (3) și art. 109 alin. (9) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 5 alin. (5),art. 21 alin. (3) și art. 34 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare,
instanța de judecată, învestită cu soluționarea plângerii contravenționale formulate împotriva unui procesverbal de contravenție, prin care s-a aplicat sancțiunea complementară a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai,
nu are posibilitatea să examineze proporționalitatea acestei sancțiuni complementare.
Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.
Pronunțată în ședință publică, astăzi, 12 aprilie 2021."
[ link extern ]
Pe scurt, instanta poate sa inlature sanctiunea complementara doar prin anularea PV de contraventie, dacă a fost aplicata cu încălcarea principiului legalității (dacă nu e prevăzuta de lege sau excedează limitelor legale).