Eu vreau sa radiez 3 sulte din cartea funciara. Unii mi-au spus ca trebuie sa platesc 75 lei pt ca sunt de la aceeasi incheiere, altii mi-au spus ca trebuie sa platesc 75 lei pt fiecare sulta, adica 225 in total pt 3 sulte. Exista pareri diferite in cadrul aceluiasi OCPI.
Am mai sunat la alte OCPI-uri, si din nou, parerea difera.
Asta e nota de la notare/radiere: “ Se achită tarif pentru fiecare operaţiune de radiere în cazul în care acestea au fost dispuse prin aceeaşi încheiere de carte funciară.
Tariful perceput pentru radierea dreptului de ipotecă include şi radierea interdicţiilor.
Tariful se percepe şi pentru radierea dreptului de ipotecă legală. ”
Cartea funciara X si cartea funciara Y au aceeasi incheiere si aceeasi sentinta civila din care reiese o sulta catre trei persoane.
Cat timp cele trei sulte nu au fost platite, in ambele carti funciare erau trecute sultele.
La cartea funciara X au fost depuse trei declaratii din care reiese ca persoanele au primit bani si sultele au fost radiate din cartea funciara X.
Cartea funciara Y are in continuare la sarcini cele trei sulte. Nu a fost depusa vreo cerere pt a fi radiate. Credeam ca in momentul depunerii declaratiilor, sultele vor fi radiate din ambele carti funciare. Plate sultelor s-a facut cu mai multi ani in urma.
Cei de la OCPI spun sa depun trei declaratii si sultele se vor radia. Spun ca trebuie sa platesc 75 x 3 = 225.
Practic, ei imi cer 225 lei pt a depune niste acte(trei declaratii) pe care deja le au in arhiva din care reiese ca sultele au fost achitate.
Exista alta cale pt a radia sultele? Am incheierea prin care s-au radiat cele trei sulte din cartea funciara X.