avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere sulte din cartea funciara (situatie speciala)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere sulte din cartea funciara (situatie speciala)

Cartea funciara X si cartea funciara Y au aceeasi incheiere si aceeasi sentinta civila din care reiese o sulta catre trei persoane.

Cat timp cele trei sulte nu au fost platite, in ambele carti funciare erau trecute sultele.

La cartea funciara X au fost depuse trei declaratii din care reiese ca persoanele au primit bani si sultele au fost radiate din cartea funciara X.

Cartea funciara Y are in continuare la sarcini cele trei sulte. Nu a fost depusa vreo cerere pt a fi radiate. Credeam ca in momentul depunerii declaratiilor, sultele vor fi radiate din ambele carti funciare. Plate sultelor s-a facut cu mai multi ani in urma.

Cei de la OCPI spun sa depun trei declaratii si sultele se vor radia. Spun ca trebuie sa platesc 75 x 3 = 225.

Practic, ei imi cer 225 lei pt a depune niste acte(trei declaratii) pe care deja le au in arhiva din care reiese ca sultele au fost achitate.

Exista alta cale pt a radia sultele? Am incheierea prin care s-au radiat cele trei sulte din cartea funciara X.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2022
ludovic20, utilizator
Cel mai recent răspuns: ludovic20 , utilizator 21:43, 3 Iunie 2022
Nu exista alta cale. Sunt 2 carti funciare diferite, sarcini diferite, bunuri diferite, sulte comune. Ca sa le radiati si din CF Y trebuie sa urmati aceeasi procedura cu CF X
Alte pareri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare tarif radiere din cartea funciara. notarea/radierea ... ludovic20 ludovic20 Interpretare tarif radiere din cartea funciara. Notarea/radierea costa 75 lei/operatiune. Eu vreau sa radiez 3 sulte din cartea funciara. Unii mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament mostenit andra68 andra68 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: In urma decesului verisoarei noastre, eu impreuna cu inca doi veri am mostenit un apartament.Succesiunea s-a ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)