Buna ziua!
Sper sa gasesc raspunsul la intrebarea mea, ca am primit atatea pareri, incat nu stiu ce sa mai cred.
Matusa de pe tata impreuna cu sotul ei au achizitionat/vor sa achizitioneze un apartament, si acum doresc/vor sa il treaca pe numele meu (eu sunt nepoata ei, ea fiind sora cu tatal meu). Inca nu stim cum sa procedam ca sa nu fie complicat pentru atunci cand o sa il treaca pe numele meu.
Acum intrebarea e - cum poate proceda ca sa treaca apartamentul pe numele meu, fara a genera costuri imense, si fara a putea fi atacata decizia lor de catre alti verisori de ai mei/nepoti de ai ei?
Mentionez ca matusa mea m-a crescut de la varsta de 6 ani, momentan am 29, intrucat parintii mei naturali cat si fratele natural au decedat.
Imi cer scuze daca pare ca nu pricep sau sunt stresanta..
Sincer va zic, nu imi doresc sa intru in polemici cu fratele vitreg, si de asta intreb ca sa stiu ce pot sa ii zic si sa inteleaga si el. Adica intr-un cuvant, imi doresc sa fiu sincera si corecta cu el.
Am inteles, insa acum eu vreau sa stiu cat la suta ii revine lui dintr-un intreg. Cand a murit mama, succesiunea se imparte astfel:
- tata - 50%;
- restul de 50% / 4 = 12,5% fiecare - 3 copii, 2 buni si 1 vitreg + tatal.
Tata moare -
- eu cu fratele meu avem 50-50% fiecare din partea tatalui.
Fratele vitreg nu face parte dupa tata.
Cand moare fratele bun, intram la succesiune eu si fratele vitreg, corect?
Asta inseamna ca partea mostenita de la frate se imparte in mod egal intre mine si fratele vitreg?
Buna ziua!
Fratele decedat nu avea copii si nici casatorit nu era.
Fratele vitreg se incadreaza jumatate/jumatate cu mine la mostenirea din partea fratelui?
Adica eu din ce m-am gandit, ar fi intrat la mostenire de pe urma mamei....
Am nevoie de un mic sfat din partea voastra si sper sa ma puteti ajuta!
Mama a decedat acum 16 ani si tata acum 7 ani. Din pacate, in decembrie a decedat si fratele meu bun. In urma lor am ramas eu si inca un frate vitreg, Fratele vitreg este baiatul mamei, de dinainte casatoriei cu tata si nu a fost adoptat de tata sau "trecut pe numele lui".
Puteti sa imi spuneti cum s-ar realiza "imparteala" sau cum se poate proceda in cazul asta?
Va multumesc din suflet!