avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire/donatie apartament Buna ziua! Sper sa gasesc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire/donatie apartament Buna ziua! Sper sa gasesc raspunsul la intrebarea mea, ca am ...

Buna ziua!
Sper sa gasesc raspunsul la intrebarea mea, ca am primit atatea pareri, incat nu stiu ce sa mai cred.

Matusa de pe tata impreuna cu sotul ei au achizitionat/vor sa achizitioneze un apartament, si acum doresc/vor sa il treaca pe numele meu (eu sunt nepoata ei, ea fiind sora cu tatal meu). Inca nu stim cum sa procedam ca sa nu fie complicat pentru atunci cand o sa il treaca pe numele meu.

Acum intrebarea e - cum poate proceda ca sa treaca apartamentul pe numele meu, fara a genera costuri imense, si fara a putea fi atacata decizia lor de catre alti verisori de ai mei/nepoti de ai ei?
Mentionez ca matusa mea m-a crescut de la varsta de 6 ani, momentan am 29, intrucat parintii mei naturali cat si fratele natural au decedat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:54, 8 Septembrie 2023
Unchiul si matusa va pot face la notar un contract de donatie, prin care sa va doneze suma necesara achizitiei si ulteror, puteti cumpara apartamentul direct pe numele dvs.
Se va specifica in contractul de vanzare ca banii provin din donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune și donații: pot fi schimbate ulterior deciziile luate în timpul dezbaterii? AliceW AliceW Bună ziua ! Am nevoie de o parere avizată . Mama , mătușa și unchiul meu doresc să facă succesiunea casei unde locuim . Unchiul meu dorește să ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori sa știu dacă pot dona un apartament surorii ... Adelina Z Adelina Z Bună ziua, Aș dori sa știu dacă pot dona un apartament surorii mele de 15 ani și în ce condiții. Sunt căsătorită, fără copii și mai am un frate ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru succesiune in cazul concubinajului mmtudor mmtudor Buna ziua, Va rog frumos, am nevoie de sfaturi Traiesc in concubinaj de 16 ani, nu avem copii, relatia este OK. Legalizarea relatiei am tot amanat-o din ... (vezi toată discuția)