avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate Alice Vanatoru

Activitate Alice Vanatoru

Răspuns la discuția Moștenire fost soț decedat
Da, erau divorțați la momentul decesului acestuia, însă terenul este un bun dobândit în timpul căsătoriei, deci să înțeleg este o chestiune de nuanță, în sensul în care, fosta soție nu il moștenește, ci i se cuvine terenul prin partaj? Și în acest mod, părinții și frații nu "primesc" nimic? Sper ca am inteles bine
Bună ziua! Am o nelămurire în legătură cu următoarea speță: dacă în timpul căsătoriei soțul intră în posesia unui teren prin intermediul unui contract de vânzare-cumpărare, apoi după ceva timp divorțează pe motiv de părăsire de domiciliu al soției, iar după câteva luni acesta moare, cine este moștenitor? Fosta soție în proporție de 100%? Sau au drept de moștenire și părinții decedatului și frații acestuia? Mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Am o nelămurire legată de următoarea speță: 2 soți care au 3 copii, au vândut prin contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere către unul dintre copiii acestora un imobil. După câțiva ani copilul (nu are copii/ moștenitori) către care au vândut cu acest tip de contract moare, urmat de tatăl acestuia (unul dintre soți). În acest caz, ce se întâmpla cu imobilul? Trebuie făcută dezbatere de moștenire după fiul decedat (părintele rămas în viață împreună cu ceilalți moștenitori împart imobilul) sau imobilul revine doar către părintele rămas în viață, urmând ca după moartea acestuia să se împartă către ceilalți moștenitori (cei 2 copii râmași în viață)? Unul dintre copii poate cere să vadă acel contract sau să primească o copie cu acel contract (nu sunt 100% sigur de modul de redactare al acelui contract)? Sper că am fost destul de clar. Vă mulțumesc anticipat!