Buna ziua,
Am mostenit impreuna cu sora mea un teren. Acum aproximativ 10 ani, sora mea a vandut terenul fara stirea mea pe baza unei chitante de mana incasand toata suma. Dupa decesul surorii mele, sotul ei a mostenit 1/2 din teren, declaran la notar si pe acesta (la succesiune). Se pare ca cumparatorul a decedat si nu mai are rude in viata. Ce pot face pentru recuperarea 1/2 din teren partea surorii sau contravaluarea acesteia?
Multumesc frumos. Unchiul avand probleme locomotorii cred ca pot aduce un notar pentru a imputernici pe cineva sa semneze la Braila pentru el. Mandatar sau asa cred ca se numeste
Buna ziua,
In urma unei succesiuni am dobandit 1/4 dintr-un apartament cu o camera, fratele meu 1/4 iar unchiul meu 1/2. Acesta din urma doreste sa-mi dea partea lui. Intrebarea mea ar fi, sub ce modalitate o poate face (donatie, vanzare- cumparare etc)? Imobilul este in Braila iar unchiul meu locuieste in Bucuresti. actele se pot face si la Bucuresti la un notariat sau trebuie la Braila unde se afla imobilu?
Buna ziua,
In urma decesului surorii mele am aflat ca ea facuse un testament, la un notoriat, in favoarea sotului ei si invers. Pot ataca acest testament dar daca nu obtin anularea eu intru sub incidenta rezervei succesorale ? Mentionez ca sora nu are copii si, daca conteaza, toata mostenirea provine din familia mea, nu a cumnatului meu