Buna ziua ,
As vrea sa mai intreb : dividendele repartizate pentru trim III incasate, cat si neincasate impreuna cu dividendele ce vor fi repartizate pentru trim. IV vor fi cuprinse in declaratia 100 si se va plati impozitul aferent pana la data de 25.01.2023 ?
Pentru cele repartizate si incasate impozitul va fi 5%, iar pentru cele repartizate si neincasate cat si pentru cele aferente trim.IV impozitul va fi de 8% ?
Multumesc
Buna ziua ,
La sfarsitul lunii dcembrie voi avea urmatoarea situatie :
-din dividendele repartizate pentru trim.III ale anului 2022, au fost incasate de administratorul firmei o parte .
- au mai ramas de incasat inca o o diferenta din dividendele repartizate , aferente trim. III, care se va plati in lunile urmatoare, ianuarie si februarie, in functie de disponibilitati.
1) Pentru aceste dividende repartizate si incasate ,pentru care am calculat impozitul in procent de 5% voi intocmi declaratia 100 si voi plati impozitul aferent pana la data de 25 ianuarie ?
2) Cum voi trece in D205 dividendele aferente anului 2022 ? Cele ramase neplatite si repartizate pentru care s-a calculat impozit de 5% le voi prinde cu acest procent( la fel si cele incasate in cursul anului ), iar cele aferente trim.IV cu procentul de 8% ?
Va multumesc ,
Eu intrebam daca, in anul 2023 dupa marirea salariului de baza din anul 2022 care era de 2650 lei la nivelul salariului minim pe economie de 3000 lei , va beneficia in anul 2023 de a scutiri pentru cei 200 de lei.
Buna ziua !
Referitor la salariul minim pe economie pentru anul 2023 as dori sa va intreb:
Daca un angajat are salariul de incadrare in decembrie 2022 de 2650 lei si i se va mari din ianuarie 2023 la 3000 , salariul minim de baza , el va beneficia de scututirea de impozit si de necuprinderea in baza lunara de calcul al contributiilor sociale obligatorii pentru suma de 200 lei ?
Daca angajatorul mareste salariile cu 450 lei fara sa depaseasca nivelul de 4000 lei inclusiv, acesti angajati vor beneficia si ei de aceste scutiri ?
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema.
Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de 07.10.2022 , motivatia declararii în inactivitate fiscala : durata detinerii spatiului cu destinatia de sediu social este expirata ,am procedat la schimbarea sediului social. Am rezolvat aceasta problema la Registrul Comertului si am obtinut un nou certificat de inregistrare cu data de 17.10.2022, urmand sa se rezolve si din punct de vedere fiscal.
Ca urmare a acestui fapt am fost anuntati si de decizia privind anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoare adaugata deci a fost anulat si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA.incepand cu data de 07.10.2022.
Ni s-a spus ca procedura de reactivare dureaza cam doua saptamani, deci in aceasta perioada de timp, pana la rezolvarea problemei nu vom fi platitori de TVA .Mentionez ca pana in data de 07.10.2022 am functionat pe vechiul sediu social, deci am avut si cod de TVA.
Suntem o firma care presteaza servicii , avem in locatie magazine. La sfarsitul fiecarie luni ne este facturata in numele nostru factura reprezentand salarii plus un bonus, toate cu TVA. Stiu ca trebuie sa ne fie facturate in continuare facturile cu TVA, eu nu am voie sa imi deduc TVA-ul, dar va trebui sa inregistrez facturile si sa platesc TVA-ul pe care il voi declara prin declaratia 311.
Ce va face firma partenera care nu isi poate deduce TVA-ul si nici cheltuielile.
Eu pot sa inregistrez veniturile ?
Cum am putea sa rezolvam aceasta problema pana la intrarea in legalitate.
Pana in data de 07.10.2022 eu va trebui sa depun decontul de TVA pt doua facturi , una cu TVA si cealalta cu o suma mica de TVA de la doi furnizori?
Cum fact cu declaratia 394 ?
Va multumesc .