avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Buna ziua , La sfarsitul lunii dcembrie voi avea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Buna ziua , La sfarsitul lunii dcembrie voi avea urmatoarea situatie ...

Buna ziua ,
La sfarsitul lunii dcembrie voi avea urmatoarea situatie :
-din dividendele repartizate pentru trim.III ale anului 2022, au fost incasate de administratorul firmei o parte .
- au mai ramas de incasat inca o o diferenta din dividendele repartizate , aferente trim. III, care se va plati in lunile urmatoare, ianuarie si februarie, in functie de disponibilitati.
1) Pentru aceste dividende repartizate si incasate ,pentru care am calculat impozitul in procent de 5% voi intocmi declaratia 100 si voi plati impozitul aferent pana la data de 25 ianuarie ?
2) Cum voi trece in D205 dividendele aferente anului 2022 ? Cele ramase neplatite si repartizate pentru care s-a calculat impozit de 5% le voi prinde cu acest procent( la fel si cele incasate in cursul anului ), iar cele aferente trim.IV cu procentul de 8% ?
Va multumesc ,
Cel mai recent răspuns: albu.andrei1985 , utilizator 14:04, 27 Decembrie 2022
1. DA

2. IN D 205 veti trece dividendele pt care ati platit impozitul de 5% .
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 205 modimpex modimpex buna ziua! am o nelamurire: in cursul anului 2011 am platit dividende din profitul anului 2009, pentru care a fost platit impozitul in 2010, dar am platit si ... (vezi toată discuția)
Dividendele repartizate pentru trim iii albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua , As vrea sa mai intreb : dividendele repartizate pentru trim III incasate, cat si neincasate impreuna cu dividendele ce vor fi repartizate pentru ... (vezi toată discuția)
Plata fragmentata dividende INFANTERIST77 INFANTERIST77 Buna ziua Am in contul 117.1 Rzultatul reportat suna de 100.000 lei, care umeaza si fie distributi in TOTALITATE in dividende. Firma are 2 asociati : ... (vezi toată discuția)