avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate EuDoina

Activitate EuDoina

Răspuns la discuția Pensie strainatate
Multumesc!
As mai avea o intrebare va rog. Am 61 de ani si 7 luni as putea sa ies la pensie de varsta mai devreme pentru ca am 2 copii si am doar 33 de ani si 2 luni vechime in Romania. Intrebarea mea este daca pot cumpara 3 luni de vechime din anul 1990 sau intre ce ani ca perioada as putea cumpara? Specific ca restul anilor am lucrat in strainate si nu pot cumpara vechime pentru ca am contribuit in alta tara.
Multumesc pentru raspuns oricum ma bucur ca d-voastra ati incercat sa imi dati cateva lamuriri. O sa ma interesez si in Irlanda cum este legea pensiilor. Multumesc frumos inca o data.
Va rog poate primesc si eu un raspuns la intrebarea mea. Multumesc
Buna ziua,
Am lucrat in Irlanda si as vrea sa renunt la pensia de acolo. Cum ar trebui sa procedez daca as vrea sa imi transfer anii in Romania si as vrea sa stiu daca se transfera si contributiile platite in strainatate. Anii ii pot transfera oricand sau doar la varsta iesirii la pensie din Irlanda? Si daca puteti sa imi ziceti cat dureaza transferul din Irlanda in Romania.
Multumesc
Multumesc
Buna ziua. Ce vechime minima imi trebuie sa ies la pensia de varsta daca am 2 copii?