Buna ziua.Imi puteti spune sensul clauzei. "Prin semnarea prezentului Antecontract de vanzare - cumparare , Partile declara ca au luat cunostinta si inteleg ca renunta la caracterul de arvuna al tuturor sumelor de bani achitate cu titlu de avans in baza acestui Antecontract de vanzare - cumparare" in cazul unui antecontract pt un imobil ,pt care s-a platit avans? multumesc
Notiunea de arvuna este diferita de cea de avans si nu trebuie confundate. Noţiunea de arvuna este cea dată de dispoziţiile art. 1544 si art. 1545 NCC. Cel care a stipulat acea clauza de renuntare la ”caracterul de arvuna” a sumelor achitate cu titlu de avans .(vanzatorul cred eu) intentioneaza sa evite plata unor eventuale despagubiri celui care a platit arvuna in avans si care ar fi putut beneficia de restituirea dublului acestor sume.
Buna ziua!
Antecontractul ce prevede la clauzele referitoare la pret?
Cum a avut pretentii acum, e posibil sa mai aiba, desigur. Sper ca nu va mai avea. PV e o punere in posesie. Inteeg ca ati achitat pretul 100% dar nu sunteti proprietar si nici posesor? De ce, Doamne, iarta-ma, faceti lucrurile pe dos? Dati banii la semnarea finala cu specificarea ca altii nu mai pupa in plus fata de pretul acordat.
Achitarea diferentei nu are legatura cu pv de predare; ar trebui achitata la semnarea contractului in forma autentica fiindca face parte din pret. Daca nu, constituie un plus de avans (presupun ca ati platit deja un avans) si nu i-as da fara act autentic.