Trei vecini au 7 masini intr-o parcare "la liber", in Scheii Brasovului
Locuiesc in Schei unde strazile sunt foarte inguste. In dreptul casei mele exista o parcare nemarcata de primarie, unde fiecare parcheaza "la liber". De vreo un an insa, din 13 locuri unde incape cate o masina, 7 sunt ocupate de 3 vecini. Unul are 3 masini, iar ceilalti doi, cate doua masini.
Nu ma intereseaza absolut deloc faptul ca ei au mai multe masini, nu sunt invidios, nu e treaba mea......insa ma deranjeaza ca eu si inca vreo 4 vecini am ajuns sa ne certam pt ca nu mai avem unde sa parcam din cauza acelor vecini.
Evident ca pe cei 3 vecini nu ii intereseaza ca noi nu mai avem unde parca, fiindca parcarea e la liber.
Mai de mult, a venit cineva de la primarie cu intentia sa marcheze parcarea, insa ar fi ramas dupa trasarea linilor doar vreo 8 locuri. Toti vecinii am decis sa nu o marcam, ca sa incapem mai multi, insa cei 3 evident au dat dovada de nesimtire si si-au tot adus masini.
Exista vreo modalitate sa-i constragem sa-si lase doar o masina in parcare, ca sa incapem toti?
Buna, suntem o familie de patru persoane. Doi parinti care traiesc, plus eu si fratele meu. Parintii stau intr-un apartament de 3 camere iar mama a primit mostenire de la sora ei un alt apartament de 2 camere. Mama a decis sa ii dea apartamentul cu 2 camere lui frate-miu iar cel cu 3 camere in care traiesc parintii sa-mi ramana mie dupa moartea amandurora.
Am evaluat cele doua apartamente la valoarea de 63000, respectiv 50000 euro iar eu trebuie sa-i platesc diferenta lui frate-miu. Intrebarea este, cat trebuie sa-i platesc? Diferenta full de 13000 euro sau jumate din aceasta suma, adica 6500?