avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Activitate KA2022

Activitate KA2022

Bună seară, Eu am cumperat acuma 10 ani o casă in ilfov *cu toate actele in REGULĂ SI cu carta funciara fără sarcina* si am făcut vânzare cumpărare la notar. acuma am cerut un certificat de la carta funciara și am văzut scrie o sarcină la imobil cu o somație de la o bancă de la datorie proprietarul vechi care ne au vândut, pe scurt am apelat la notarul care am făcut actele au verificat și ne asigurat ca ziuă care am făcut noi actele a fost fără sarcină și după 3 zile de atunci executorul bănci au făcut acesta cerere la biroul de carta funciara prin care este conform legii un abuz și inadmisibila deoarece ca carta în timp de 10 zile este blocat și nu avea cum???
Întrebare este va rog sa ma ajutați în situația asta ce am de făcut și de atunci au trecut 11 ani va mulțumesc!!!
Mai preciz dorim transferul de proprietate un imobil casa + terenul sub el in proprietate o persoană fizic (cetățean Român) pe numele un cetățean străin (prin procură) în acest formula:

CONSTRUCȚIA PE NUMELE ACESTORA (cetățean străin afară EU),SI TERENUL PE NUMELE O SOCIETATE TERTA ( ACȚIONARI E ALTCINEVA) *DOAR de încredere.
Răspunsul am primit ca DA SA POATE.
apoi alta sa intervenit ca: *sunt niște riscuri pe care trebuie evaluate și acoperită!
CARE AR FI ACEASTA RISCURI?
mulțumesc pt bună comunicare.

KA2022 a scris:

Va mulțumesc din suflet,
Doar am vrut sa știm aceasta varianta apoi la întocmirea actele CU SIGURANȚĂ VOM APELA LA AJUTORUL SI SFATUL UN AVOCAT IN ACEST DOMENIU,ALTFEL NICI CUM.
va mulțumesc încă odată și aș rugat dacă sa poate îmi lăsați un nr sau mail de contact, va doresc o zi deosebită de frumoasă.

irina.pricop a scris:

E de vazut ce doriti sa faceti. Nu pot sa va dau un raspuns ca la matematica, fara o discutie prealabila. In principiu puteti cumpara case si terenurile sa le cumpere o firma, indiferent ca o faceti acum sau este deja facuta, indiferent pe numele cui este. Dar sunt niste riscuri si acestea trebuie evaluate si acoperite.

Va mulțumesc din suflet,
Doar am vrut sa știm aceasta varianta apoi la întocmirea actele CU SIGURANȚĂ VOM APELA LA AJUTORUL SI SFATUL UN AVOCAT IN ACEST DOMENIU,ALTFEL NICI CUM.
va mulțumesc încă odată și aș rugat dacă sa poate îmi lăsați un nr sau mail de contact, va doresc o zi deosebită de frumoasă.

irina.pricop a scris:

E de vazut ce doriti sa faceti. Nu pot sa va dau un raspuns ca la matematica, fara o discutie prealabila. In principiu puteti cumpara case si terenurile sa le cumpere o firma, indiferent ca o faceti acum sau este deja facuta, indiferent pe numele cui este. Dar sunt niste riscuri si acestea trebuie evaluate si acoperite.

KA2022 a scris:

Bună ziuă, vă rog să mă îndrumați în situația de cumpărare vânzare imobiliare mai exact o casă sau mai multe casă pe pământ in teritoriul României,
Daca sa poate lua clădire (construcția) pe numele lui și Terenul sub el pe numele SOCIETATE? ( având in vedere ca cetățenii străini afară de EU nu poate sa iau Terenul în proprietatea lor)
Și încă ceva f important DACA SOCIETATE ESTE DEJA ÎNFIINȚAT SI PE NUMELE ALTCINEVA DE INCREDRE SA POATE ACEST TRANSFER LEGAL,??

vă mulțumesc frumos!

Va mulțumesc, și încă ceva poate societate deja existența pe numele altcuiva dar de încredere pune TERENUL SUB CONSTRUCȚIE PE NUMELE ACEST SOCIETATE?

irina.pricop a scris:

Da, se poate. Cumpara casa, isi face srl si cumpara terenul pe srl

Bună ziuă, vă rog să mă îndrumați în situația un cetățean afară de UE dorește sa cumpere o casă pe numele lui dacă sa poate lua clădire (construcția) pe numele lui și Terenul sun el pe numele SOCIETATE? ( avem începere ca cetățenii străini afară de EU nu poate sa iau Terenul pe numele lor) vă mulțumesc frumos!