avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziuă, vă rog să mă îndrumați în situația ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziuă, vă rog să mă îndrumați în situația un cetățean ...

Bună ziuă, vă rog să mă îndrumați în situația un cetățean afară de UE dorește sa cumpere o casă pe numele lui dacă sa poate lua clădire (construcția) pe numele lui și Terenul sun el pe numele SOCIETATE? ( avem începere ca cetățenii străini afară de EU nu poate sa iau Terenul pe numele lor) vă mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: KA2022 , utilizator 17:54, 12 Iulie 2022
Da, se poate. Cumpara casa, isi face srl si cumpara terenul pe srl
Va mulțumesc, și încă ceva poate societate deja existența pe numele altcuiva dar de încredere pune TERENUL SUB CONSTRUCȚIE PE NUMELE ACEST SOCIETATE?

irina.pricop a scris:

Da, se poate. Cumpara casa, isi face srl si cumpara terenul pe srl

KA2022 a scris:

Bună ziuă, vă rog să mă îndrumați în situația de cumpărare vânzare imobiliare mai exact o casă sau mai multe casă pe pământ in teritoriul României,
Daca sa poate lua clădire (construcția) pe numele lui și Terenul sub el pe numele SOCIETATE? ( având in vedere ca cetățenii străini afară de EU nu poate sa iau Terenul în proprietatea lor)
Și încă ceva f important DACA SOCIETATE ESTE DEJA ÎNFIINȚAT SI PE NUMELE ALTCINEVA DE INCREDRE SA POATE ACEST TRANSFER LEGAL,??

vă mulțumesc frumos!

Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
KA2022, utilizator
E de vazut ce doriti sa faceti. Nu pot sa va dau un raspuns ca la matematica, fara o discutie prealabila. In principiu puteti cumpara case si terenurile sa le cumpere o firma, indiferent ca o faceti acum sau este deja facuta, indiferent pe numele cui este. Dar sunt niste riscuri si acestea trebuie evaluate si acoperite.
Va mulțumesc din suflet,
Doar am vrut sa știm aceasta varianta apoi la întocmirea actele CU SIGURANȚĂ VOM APELA LA AJUTORUL SI SFATUL UN AVOCAT IN ACEST DOMENIU,ALTFEL NICI CUM.
va mulțumesc încă odată și aș rugat dacă sa poate îmi lăsați un nr sau mail de contact, va doresc o zi deosebită de frumoasă.

irina.pricop a scris:

E de vazut ce doriti sa faceti. Nu pot sa va dau un raspuns ca la matematica, fara o discutie prealabila. In principiu puteti cumpara case si terenurile sa le cumpere o firma, indiferent ca o faceti acum sau este deja facuta, indiferent pe numele cui este. Dar sunt niste riscuri si acestea trebuie evaluate si acoperite.

Alte discuții în legătură

Cumparare teren pt. constructii de catre un cetatean strain in romania Eugen Crismaru Eugen Crismaru Cine poate sa ma ajute cu un sfat in legatura cu aceasta problema...legislatia in acest caz este foarte ambigua si nu ofera suficiente raspunsuri clare. In ... (vezi toată discuția)
Legea nr 54 / 1998 cetatenii straini nu aveau dreptul sa cumpere terenuri in romania loredana31 loredana31 Buna ziua , va rog foarte mult sa ma lamuriti cu legea nr 54 / 1998 cetatenii straini nu aveau dreptul sa cumpere terenuri in Romania.Si totusi un cetatean a ... (vezi toată discuția)
Casa alinaralu alinaralu Buna Seara, As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui? ... (vezi toată discuția)