Din pacate nu exista o enumerare a testelor in politica de acordare.
In schimb Medicul de Medicina Muncii si responsabilul SSM au mentionat urmatoarele analize pentru examenul medical periodic:
- examen clinic general-anual
-examen psihologic-anual
-testarea acuitatii vizuale, vedere cromatica-anual
-audiograma- anual
-ECG-anual
-glicemie-anual
Sunt Analizele de conducator auto obligatorii pentru masina de servici folosita pentru deplasarea intre munca si domiciliu?
Buna,
Situatie intalnita : Compania ofera unui angajat, in baza unei politici de acordare a Masinii de servici, aceasta facilitate.
In documentul semnat se specifica ca si conditie urmatoarele: "Angajații pot conduce o mașină de serviciu numai dacă au permis de conducere valabil și un cazier auto curat de cel puțin 3 (trei) ani și dacă trec testele medicale efectuate de colaboratorii Companiei. " - eu inteleg Analizele periodice.
Angajatul refusa sa efectueze analizele periodice specifice conducerii masinii de servici, justificand ca utilizeaza masina doar pentru deplasarea de la servici la locuinta si invers.
Consultantul companie pe SSM/PSI sustine ca este obligatorie efectuarea analizelor in baza "Hg 355/2007 Privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor" , la fel si Medicina Muncii, dar angajatul sustine ca a vorbit cu un avocat si ca nu sunt obligatorii aceste analize.
Intrebarile mele sunt:
1. Este sau nu obligatorie efectuarea analizelor pentru conducator auto in cazul acesta?
2. Poate fi o solutie daca angalatul da o declaratie pe propria rasundere ca isi asuma orice problema reese in urma neefectuarii analizelor?
3. Care ar fi cea mai buna solutie de rezolvare?
Tin sa metionez ca nu am expertiza in SSM/PSI.
Multumesc Anticipat.
Ok, reformulez.
Isi retrage consimtamantul in privinta cererii de incetare a contractului de munca cu acordul partilor. Iar angajatorul doreste sa accepte acesta cerere depusa initial si sa refuze notificarea de retragere.
Un angajat depune o cerere de incetare prin acordul partilor in data de 20.05, solicitand incetarea CIM cu data de 01.09. Angajatorul inregistraza cererea dar nu ii comunica in scris angajatului ca este acceptata sau nu. In 20.07 (60 zile dupa) angajatul trimite o notificare scrisa de retragere a cereri de demisie, in baza lipsei unui raspuns clar. Angajatorul insa doreste sa merga mai departe cu demisia. Cum este corect din punc de vedere legal?