avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate Crina0901

Activitate Crina0901

Răspuns la discuția Modificări în condominii
Am inteles. Multumesc frumos!
Modificari condominii
Buna ziua!
Modificarile in condominii, de exemplu amplasarea unei usi sau a unui geam pe hol, se poate face fara acordul proprietarilor direct afectati, tinand cont ca vorbim de spatiul comun? Administratorul blocului sustine ca da, desi am citit legea, mai exact art.39 legea 196/2018, care spune ca modificarile constructive in condominii nu se pot face fara acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare. Pe hol se afla 5 apartamente, iar 4 din proprietari nu doresc geam pe holul respectiv si nici usa, insa unul dintre proprietari doreste, astfel ca administratorul il sustine si nu tine cont de decizia celorlalti.
Imi puteti spune, va rog, cine are dreptate? Si ce este de facut?

Multumesc anticipat!

Spatiul comun in bloc

Buna seara!

Incep prin a povesti scurta poveste. Sunt locatara al unui bloc de peste 20 de ani, eu fiind printre primii care au ajuns in acest bloc, in comparatie cu locatarii existenti, de-a lungul acestor ani am amplasat un dulap in capatul holului, astfel incat sa nu deranjez pe nimeni si nici sa nu blochez caile de acces.
De curand o familie s-a mutat in bloc, acestia mi-au facut reclamatie catre asociatia de proprietari cum ca am dulap pe hol, fara vreun motiv anume, doar existenta lui. A fost anuntata de asemenea si politia locala care s-a sesizat si mi-au dat un termen de cateva zile pentru a ridica dulapul, altfel risc amenda.
Intrebarea mea este: se poate face ceva pentru a pastra dulapul acolo? in conditiile in care am permisiunea celorlalti proprietari care locuiesc pe acelasi palier cu mine si de asemenea mentionez faptul ca majoritatea persoanelor din bloc au dulapuri pe hol. Pot spune ca toti am ocupat in mod "abuziv" spatiul comun al blocului, deoarece nu a fost intrunita vreodata o adunare generala in care sa se stabilieasca cum o sa fie folosit spatiul in comun. De altfel am si venit si cu solutii catre administrator si catre presedinte prin care am cerut sa incheiem un contract de inchiriere, dar am fost refuzata fara vreun motiv.

Multumesc aniticipat!