avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul comun in bloc Buna seara! Incep prin a povesti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul comun in bloc Buna seara! Incep prin a povesti scurta ...

Spatiul comun in bloc

Buna seara!

Incep prin a povesti scurta poveste. Sunt locatara al unui bloc de peste 20 de ani, eu fiind printre primii care au ajuns in acest bloc, in comparatie cu locatarii existenti, de-a lungul acestor ani am amplasat un dulap in capatul holului, astfel incat sa nu deranjez pe nimeni si nici sa nu blochez caile de acces.
De curand o familie s-a mutat in bloc, acestia mi-au facut reclamatie catre asociatia de proprietari cum ca am dulap pe hol, fara vreun motiv anume, doar existenta lui. A fost anuntata de asemenea si politia locala care s-a sesizat si mi-au dat un termen de cateva zile pentru a ridica dulapul, altfel risc amenda.
Intrebarea mea este: se poate face ceva pentru a pastra dulapul acolo? in conditiile in care am permisiunea celorlalti proprietari care locuiesc pe acelasi palier cu mine si de asemenea mentionez faptul ca majoritatea persoanelor din bloc au dulapuri pe hol. Pot spune ca toti am ocupat in mod "abuziv" spatiul comun al blocului, deoarece nu a fost intrunita vreodata o adunare generala in care sa se stabilieasca cum o sa fie folosit spatiul in comun. De altfel am si venit si cu solutii catre administrator si catre presedinte prin care am cerut sa incheiem un contract de inchiriere, dar am fost refuzata fara vreun motiv.

Multumesc aniticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:18, 21 Iulie 2022
Nu puteti pastra dulapul, regulile ISU va interzic acest lucru.
[ link extern ] /
Ati inteles sa depozitati bunul in partea comuna de imobil de locuit in comun,aspect care este total interzis de disp L nr 196/2018
ISU nu permite depozitarea de bunuri persoanle cu risc in partea comuna de condominiu si in astfel de situatii aplica sanctiuni
Atat timp cat legiuitorul a impus obligativitatea neocuparii partii comune de condominiu,adunarea generala a membrilor proprietari nu detine competenta sa dispuna hotarari contrare dispozitiilor in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii comune la bloc Petre_Vitan Petre_Vitan Buna ziua! Ma numesc Ajudelui Petrica si sunt presedintele unei asociatii de proprietari. In urma adunarii generale care a avut loc in luna Februarie, sa ... (vezi toată discuția)
Hol bloc / spatii comune Carlo1115 Carlo1115 Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu nr articolului care reglementează folosirea spatiilor comune (în ceea ce ma privește holul blocului) din legea ... (vezi toată discuția)
Ce demersuri legale pot face ca să scap de mormanul de lucruri depozitate de vecini pe peretele meu din spațiul comun? Miron A Miron A Ce demersuri legale, \"pașnice\" și tot odată eficiente pot face in privința \"spațiului comun\", concret e vorba de un imobil cu garsoniere, eu sunt ... (vezi toată discuția)