Bună ziua!
Am solicitat la dezvoltator să cumpăr o boxă de depozitare care se află în dreptul locului meu de parcare. Boxa nu poate fi accesată decât prin dreptul locului de parcare, ceea ce înseamnă că eu am prioritate la achiziția acelei boxe, conform legii.
Ideea e că am trimis la dezvoltator toate actele solicitate, de mai bine de 2 luni, iar ei acum nu mai răspund pe mail, iar la telefon mă tot duc cu zăhărelul. Stau în așteptarea semnării contractului.
Există vreo lege în baza căreia să le pot face o reclamație? Dacă da, care ar fi aceea?
Mulțumesc!
Buna ziua!
Am următoarea situație: în 2020 am făcut antecontract cu dezvoltatorul pentru un apartament in valoare de 122.000€, fără TVA. Avansul plătit a fost 21.777€ TVA inclus (TVA-ul atunci era 19%), care însemna 15% din valoarea ap. în 2020. Acum prețul apartamentului se încadrează la TVA de 5%. În antecontract nu am stipulată valoarea TVA, ci doar este menționat în dreptul fiecărei sume dacă are sau nu TVA inclus.
În luna septembrie 2022 voi semna contractul de vânzare-cumpărare. În cazul acesta, avansul cum va fi interpretat? Ca având TVA 5% sau 19%? Dacă e 5%, ce se întâmplă cu diferența? Trebuie să o cer înapoi de la dezvoltator, de la stat sau se poate considera că am plătit avans mai mare de 15%? Cum se procedează în astfel de situații?
Mulțumesc!