avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate ELENEE

Activitate ELENEE

Răspuns la discuția Am înființat un ONG în 2021
De la ANAF ne-au cerut sa avem "Asociatia" în fata denumirii deoarece spun ei suntem o asociație nu SRL, etc și pentru a evita confuzii, trebuie sa adăugăm sa devenim Asociația X.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ce legătură aveți cu instituția respectiva.?Daca vreți sa va afiliați la o federație sportiva ,sa obțineți CIS de la MTS atunci modificarea trebuie făcută,faceți act adițional,obțineți o noua rezervare a denumirii etc.Explicati ce instituție va solicita , ce relații aveți cu aceasta, doriți obținerea unui aviz documentații etc?

Bună ziua,

Am înființat un ONG în 2021 iar la denumire am rezervat si ales doar un nume simplu. Gen X. Anul acesta o institutie publica ne-a cerut sa adăugăm "Asociația" în fata numelui deoarece spun ei este derutant fără "Asociația" în denumire, deci sa avem Asociația X. Astfel as dori sa întreb: trebuie sa rezerv din nou denumire? Sau cum pot sa aduc aceasta modificare? Ce proceduri trebuie urmate și cât durează aproximativ până se rezolvă?
Mulțumesc.
Aș avea o întrebare legată de activitatea remunerata pentru facilitatorii sau trainerii din ONG- care au activități sporadice. Se întâmplă să avem la câteva luni un eveniment mai mult pe latura de educație non formala și având buget rămas, am dorii sa ii plătim, însă nu știm ce fel de contract putem semna cu ei ca să fie totul legal. Ca sa ii angajam nu putem deoarece activitatile sunt foarte rare (1 sau 2 pe an). Țin sa precizez ca avem facilitatori din tara cât și din străinătate...Pentru cei din străinătate,
contractul ar trebui să fie în limba engleza?