avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Amanolesei Petru

Activitate Amanolesei Petru

Am și eu o întrebare, consultând deciziile de pensie consider că mi s-au trecut mai mulți ani la pensie. Întrebarea este, am pierdut sau am câștigat? Există cineva care poate să-mi răspundă?
Tocmai că am dat în judecată, casa de pensie.
Sunteți cumva vreun jurist de la Casa de pensii,?
V-aș ruga să faceți un comentariu vizavi de articolul din codul civil.

CHKa a scris:

Va marturisesc ca nu prea inteleg ce va nedumereste ... “ Actul si fapta incheiat “ este iesirea dvs. la pensie , nu intocmirea deciziei , aceea e doar data cand s-a “ pus pe hartie “ . Luati ca exemplu un certificat de nastere - e emis la un numar de zile dupa ce persoana s-a nascut , dar are trecut pe el data exacta a nasterii ( actul si fapta ) . Daca ati iesit ( la cererea dvs. , ca pensiile se acorda numai la cerere , nu din oficiu ) la pensie in 2010 , chiar daca in ultima zi , vi se aplica legea in vigoare la acea data , prin urmare - fara indice de corectie . Daca ati devenit pensionar dupa 01.01.2011 , sunteti pe Legea 263/2010 si ar trebui sa aveti indice de corectie . Aveti in vedere ca , pe Legea 19/2000 , conditiile de varsta , stagiu complet de cotizare si stagiul minim necesar erau mai favorabile pensionarului . Acesta a si fost motivul pentru care s-a inventat acel indice de corectie ( cel putin asta am inteles eu ca e rolul lui ) , sa atenueze diferenta de punctaj de pensie care rezulta din impartirea punctajului total de pensie din intreaga cariera la stagiul complet de cotizare ( daca impartitorul e mai mare , rezultatul impartirii e mai mic ) . Poate daca ati fi ceva mai concret in intrebarea dvs. si ati expune exact situatia ( nu asa , in general ) , ati obtine raspunsuri mai la obiect ...

Cod civ. art. 6. 5) Dispoziţiile legii noi se aplică tuturor actelor şi faptelor încheiate sau, după caz, produse ori săvârşite după intrarea sa în vigoare, precum şi situaţiilor juridice născute după intrarea sa în vigoare.

CHKa a scris:

Nu are importanta data la care a fost intocmita decizia de pensionare . Importanta este data de la care sunteti pensionar , si o gasiti in decizia de pensionare la punctul B : “ Drepturile au fost stabilirea incepand cu data de ...... “ si la punctul C : “ Plata drepturilor se va face incepand cu data de ... “ . Daca acea data este din 2010 , inseamna ca ati iesit la pensie pe Legea 19/2000 ( aceasta ar fi vechea lege a pensiilor ) , iar aceasta nu prevede indici de corectie . Daca data pensionarii este in 2011 , legea aplicata este Legea 263/2010 , care a intrat in vigoare la 01.01.2011 , si aceasta prevede aplicarea indicilor de corectie . Deci , daca aveti un indice de corectie , sunteti pensionat pe Legea 263/2010 . PS . De altfel , la punctul A din decizie se specifica in baza carei legi a fost admisa cererea dvs. de pensionare .

Am ieșit la pensie în data de 31.12 2010, iar decizia de pensionare a fost dată în data de 18.01.2011; Indicele de corecție mi-a fost aplicat după legea veche.
Sub incidența cărei legi mă aflu, cea veche sau cea nouă care a intrat în vigoare în 01.01 2011?
Cu respect
Amanolesei Petru
Inițial a fost o asociație oentru 3 scări de bloc, apoi s-a extins ilegal pentru 1200 apartamente. Asiciația a avut proces cu ACET pentru o datorie veche,( nu este vorba de rău platnici), după care au pus proprire pe contul asociației; Astfel că președintele a mai înființat o nouă asociație, iar acum păstorește două asociații.
Caut un avocat profesionist și corect.
Să fie specialist în drept comercial.

E=mc² a scris:

Avocatul este specialist. El prin pregătirea și statutul sau este specialist. Dar a fi specialist nu înseamnă că obține și o hotărâre favorabilă. Ceea ce trebuie să înțelegeți este că rolul avocatului este de a sprijini actul de justiție astfel încât aceasta să își împlinească menirea. Dreptatea este strâns legată de probele administrate iar avocatul nu poate face "scamatorii" pentru a obține o soluție în favoarea clientului chiar și atunci când acesta nu are dreptate. Totuși pot exista practici "neortodoxe" care pot crea confuzie și astfel hotărârea să nu reflecte dreptatea. Întrebarea mea este ce fel de avocat aveți nevoie?

La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele de asociație care comite abuzuri foarte grave. Am votat schimbarea, dar acesta a fugit din sala de ședință cu listele de prezență. Face lucrări de acoperișuri, fără acceptul locatarilor, cu societăți fantomă, neautotizate, fără a respecta legile; lucrările sunt și de proastă calitate iar unii proprietari au acționat în instanță. Președintele a mai înființat o nouă asociație, iar acum păstorește două asociații. Asociațiile sunt constituite într-un mod fraudulos. Deși toți proprietarii deținem apometre, metrologite conform normelor în vigoare, acum trebuie să plătim o datorie de 8 miliarde la asociație in urma unui proces cu furnizorul de apă.
Spun că ar fi fost niște pierderi prin 2010÷2013. Abaterile sunt numeroase. La un moment dat am făcut o Adunare generală, unde am votat un nou Comitet Executiv, dar acesta nu a fost acceptat.
Cum ne sfătuiți să procedăm?
Caut un avocat bun specialist în drept comercial. Este vorba despre un contract de închiriere, finalizat după o lună de zile prin reziliere. Trebuie de achitat despăgubiri.