Bună,
În primul rând îmi pare rău să aud de copilul dumneavoastră, cunosc sentimentul și știu cât de greu poate să fie .
Și al nostru copil a fost operat la doar 6 luni și mai urmează în 2 operații pe cord deschis.
Legat de indemnizație, să primesc indemnizația de handicap mi-au cerut de la primărie să renunț la indemnizația creșterea copilului.
Să nu fac acest lucru, am rămas la indemnizație creșterea copilului și soțul este însoțitorul copilului și el beneficiază pe acte după indemnizație și alocația de handicap. Toate actele sunt pe numele lui. Astfel deținem ambele indemnizații.
Indemnizația creșterea copilului este până copilul împlinește 2 ani , după care cu certificatul de handicap se pot prelungi până la 3 ani maxim. Pe urmă dacă doriți să beneficiați în continuare de indemnizație creșterea copilului, se poate până la 7 ani .
Certificatul de handicap poate să-l aibă cât trăiește, funcție de grad și de documentele eliberate de către cardiolog.
Consultați cu cardiologul dumneavoastră , ar trebui să vă explice în amărunte tot ce aveți de făcut și care sunt procedurile necesare pentru a obține ambele .
Numai bine
Bună ziua,
Aș avea o întrebare.
Avem un băiețel cu probleme cardiace, are certificatul de handicap, are 3 ani și jumătate, tocmai ce a fost prelungit actele de indemnizație creșterea copilului.
Fără să renunț la dreptul de a beneficia în continuare de indemnizație ( nu afectează beneficiile și indemnizația de handicap) aș putea să mă înscriu la seral?
Mulțumesc anticipat