avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil /insotitor copil handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil /insotitor copil handicap

Buna ziua.la sfarsitul lunii i se elibereaza pentru fetita mea de 1an si 5luni certificat de handicap grad 1(probleme cardiace) pentru 6luni de zile dupa care se schimba gradul caci a fost operata.am vazut pe web ca la copii cu handicap de grad 1se primeste si indemnizatie de insotitor pe langa alocatie si buget complementar.intrebarile mele sunt:
1.) daca sunt in CCC si primesc indemnizatie de crestere copil ,pot sa ma inregistrez ca insotitor copil cu handicap si sa primesc indemnizatiea averenta ?si binenteles fara a imi fi afectata indemnizatia de crestere copil.adica sa iau cele doua indemnizatii,sau va trebui sa inregistrez pe altcineva ca insotitor?
2.)si pot sa imi prelungesc CCC de la 2ani la 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Edith K. h , utilizator 15:36, 6 August 2022
1. Daca aveti certificat de handicap pentru copil puteti prelungi CCC pana la varsta de 3 ani a copilului.

2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a pelungi si CCC pana la varsta de 3 ani a copilului (anexati si o copie dupa certificatul de handicap).
- Apoi, cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si certificatul de handicap mergeti la Primarie si solicitati prelungirea CCC pana la 3 ani.

3. - In legatura cu indemnizatia de insotitor eu cred ca o puteti cumula cu indemnizatia pentru CCC deoarece nu este un venit profesional impozabil.
- Dar mai bine intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnziatia pentru CCC.
Bună,
În primul rând îmi pare rău să aud de copilul dumneavoastră, cunosc sentimentul și știu cât de greu poate să fie .
Și al nostru copil a fost operat la doar 6 luni și mai urmează în 2 operații pe cord deschis.
Legat de indemnizație, să primesc indemnizația de handicap mi-au cerut de la primărie să renunț la indemnizația creșterea copilului.
Să nu fac acest lucru, am rămas la indemnizație creșterea copilului și soțul este însoțitorul copilului și el beneficiază pe acte după indemnizație și alocația de handicap. Toate actele sunt pe numele lui. Astfel deținem ambele indemnizații.
Indemnizația creșterea copilului este până copilul împlinește 2 ani , după care cu certificatul de handicap se pot prelungi până la 3 ani maxim. Pe urmă dacă doriți să beneficiați în continuare de indemnizație creșterea copilului, se poate până la 7 ani .
Certificatul de handicap poate să-l aibă cât trăiește, funcție de grad și de documentele eliberate de către cardiolog.
Consultați cu cardiologul dumneavoastră , ar trebui să vă explice în amărunte tot ce aveți de făcut și care sunt procedurile necesare pentru a obține ambele .
Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru copil cu handicap penesmaria penesmaria Buna dimineata! sun in CCC pana la 2 ani. Copilul meu are un grad de handicap mediu. Am fost informata ca pe baza unei cereri facute la angajator si cu o ... (vezi toată discuția)
Procedura prelungire concediu ingrijire copil pana la 3 ani rambela rambela As dori sa stiu care este procedura de prelungire a concediului de ingrijire copil pana la 3 ani(cu handicap) , sau macar actul normatic unde pot sa o gasesc . (vezi toată discuția)