avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PROCEDURA PRELUNGIRE CONCEDIU INGRIJIRE COPIL PANA LA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PROCEDURA PRELUNGIRE CONCEDIU INGRIJIRE COPIL PANA LA 3 ANI

As dori sa stiu care este procedura de prelungire a concediului de ingrijire copil pana la 3 ani(cu handicap) , sau macar actul normatic unde pot sa o gasesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 18 Aprilie 2012
Vedeti OUG nr.148/2005 si Normele de aplicare ale acesteia ... pe baza certificatului de handicap al copilului veti depune o cerere de prelungire a suspendarii c.i.m. la angajator in baza art.51 lit.a C.mun, acesta va emite decizia de prelungire a suspendarii c.i.m. pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului, iar cu aceasta si cu copia certificatului de handicap mergeti la AJPS pentru a se decide plata indemnizatiei pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului.
Buna Ziua. Lamuriti-ma si pe mine, va rog frumos, ce trebuie sa fac dupa ce am obtinut certificatul de handicap pt. copilul meu. Pe 4 martie 2012 face 2 ani si trebuie sa fac prelungirea pana la 3 ani. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez, si baza legislativa? Am luat legatura cu angajatorul, insa mi-a zis ca intai trebuie ca cei de la Asistenta Sociala sa emita decizia de prelungire, ca apoi sa faca si ei act aditional de prelungire a suspendarii contractului de munca. va multumesc
Intai faceti cerere catre Angajator de prelungire a suspendarii c.i.m. si apoi mergeti la AJPS.
Angajatorul va emite decizia de prelungire a suspendarii c.i.m. pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului, iar cu aceasta decizie la care atasati copia certificatului de handicap a copilului mergeti la AJPS pentru a se decide plata indemnizatiei pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului.
Ok. Asta am inteles. va multumesc frumos. insa as vrea si baza legala, pt. ca angajatorul nu vrea sa inteleaga. si sa-i dau negru pe alb. va rog frumos!
OUG nr.148/2005 prevede :
Art. 8. - (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent sau alocatie de stat pentru copii, se acorda, la cerere, in baza urmatoarelor documente, dupa caz:
.......
i) dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului - pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 1, respectiv art. 2;
.........

art.8 (2) : Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, de catre persoanele juridice sau fizice, denumite angajatori, la care isi desfasoara activitatea persoanele prevazute la art. 5 alin. (1) si (2).

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu de maternitate Monika007 Monika007 Buna ziua, am o intrebare, eu sunt in concediu de maternitate pana in august firma la care lucram mi-a trimis acasa decizia de faliment si desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Concediu copil cu handicap avo22 avo22 cum se inregistreaza in revisal? se suspenda cu 51b si perioada..pana la 7 ani?! trebuie sa primesc certificate medicale lunar pana la implinirea a 7 ani de la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil /insotitor copil handicap sporissimina sporissimina Buna ziua.la sfarsitul lunii i se elibereaza pentru fetita mea de 1an si 5luni certificat de handicap grad 1(probleme cardiace) pentru 6luni de zile dupa care ... (vezi toată discuția)