avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire concediu de maternitate

Buna ziua, am o intrebare, eu sunt in concediu de maternitate pana in august firma la care lucram mi-a trimis acasa decizia de faliment si desfiintarea postului meu, firma la care lucram a fost preluata de alta firma. Eu mi-am operat fetita luna aceasta pe cord deschis la Targu Mures, eav este incadrata si in grad de handicap. Intrebarea mea este, pot sa-mi prelungesc concediu de maternitate de la 2 ani la 3 ani in situatia asta????
Cel mai recent răspuns: Monika007 , utilizator 20:45, 1 Aprilie 2017
Daca copilul are certificat de handicap, atunci puteti solicita prelungirea duratei CCC pana la implinirea varstei de 3 ani.
Chiar daca firma a intrat in faliment?
Fetita are certificat de handicap dar nu stiu cum sa procedez in situatia asta?
Mergeti la Primarie sau la AJPIS si depuneti copie de pe acest certificat si o cerere de prelungire a duratei CCC.
Da dar trebuie sa fac si o cerere catre angajator de prelungire a suspendarii CIM pana la implinirea varstei copilului de 3 ani si firma este in faliment, nu stiu ce se poate face in situatia asta

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil Ilonamax Ilonamax Se poate prelungi concediul de crestere al copilului daca firma la care am lucrat a fost dizolvata voluntar si lichidata simultan? (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie direct din concediu postnatal? dinharghita dinharghita Buna ziua! Vreau sa aflu daca am dreptul la stimulentul de insertie in cazul in care ma intorc la munca dupa concediul de lauzie.Mentionez ca nu voi intra in ... (vezi toată discuția)