avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire concediu crestere copil

Se poate prelungi concediul de crestere al copilului daca firma la care am lucrat a fost dizolvata voluntar si lichidata simultan?
Cel mai recent răspuns: Ilonamax , utilizator 11:51, 21 Iulie 2013
Conform art.2 (7) din OUG nr.111/2010, opţiunea beneficiarului prevăzută la alin. (1) se exprimă în scris, pe bază de cerere, şi nu poate fi schimbată pe parcursul acordării drepturilor.

Prelungirea duratei CCC se poate face numai daca copilul minor a fost incadrat intr-un grad de handicap. Incadrarea in grad de handicap o stabileste comisia de expertiza medicala unde trebuie sa mergeti cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist.
Dupa obtinerea certificatului de handicap pentru copil veti face o cerere care angajator prin care solicitati prelungirea duratei suspendarii contractului individual de munca pana la implinirea varstei de 3 ani de catre copil. La cerere veti atasa o copie a certificatului de handicap.
Cand ati intrat in posesia deciziei de prelungire a suspendarii c.i.m. mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC) si veti solicita prelungirea duratei CCC pana la 3 ani. La decizia de prelungire veti atasa si o copie dupa certificatul de handicap al copilului.
1. Daca in timp ce sunteti in concediu crestere copil (CCC) firma a fost dizolvata veti beneficia in continuare de indemnizatia pentru CCC pana la termen (pana la varsta de 1 an sau 2 ani a copilului).

2. Daca obtineti certificat d handicap pentru copil veti beneficia in continuare de indemnziatie pentru CCC pana la 3 ani.


Multumesc mult pentru raspuns. Copilul este incadrat ca grad grav de handicap din aprilie 2013. Nu stiam daca se poate prelungi in situatia in care firma la care lucram, a fost dizolvata in octombrie 2012 . Din raspunsul d-voastra inteleg ca se poate si ca nu ma afecteaza pe mine cu nimic faptul ca ei au inchis firma nefiind in situatie de faliment, ci au facut dizolvare la cerere si lichidare, simultan
1. Veti primi indemnizatie pentru CCC in continuare pana la inetarea CCC chiar daca firma este dizolvata.

2. Daca firma a fost desfiintata trebuie sa va concedieze si pe dvs. cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si apoi va inregistrati imediat la Agentia de Somaj pentru ca dupa terminarea CCC sa beneficiati de indemnizatie de somaj pana veti gasi un alt loc de munca.
Luati legatura , urgent, cu lichidatorul societatii pentru a va da inmana actele privind incetarea c.i.m.. Apoi mergeti si depuneti dosar pentru a primi indemnizatia de somaj la AJOFM-ul in raza caruia aveti domiciliu sau resedinta.

Termenul maxim de depunere a actelor este de 12 luni de la data incetarii c.i.m.

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Continuare concediu de crestere copil diana16_ela diana16_ela buna. trebuie sa fac dosarul pt continuarea concediului de crestere a copilului (de la 2-3 ani) si nu stiu ce trebuie sa contina. momentan astept eliberarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie morenacsakanyi morenacsakanyi copilul meu are doar 10 luni dar este bolnav de tahicardie paroxistica supraventriculara, eu am concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani dar as ... (vezi toată discuția)