avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

copilul meu are doar 10 luni dar este bolnav de tahicardie paroxistica supraventriculara, eu am concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani dar as vrea sa stiu daca as avea vreo sansa sa imi prelungesc concediul pana la 3 ani din motivele medicale mentionate mai sus, unde ar trebui sa merg pt a ma ajuta si pe mine cineva sau ce trebuie sa fac cine ma sfatueste medicul sau cei de la protectia copilului?ce valoarea va avea indemnizatia mea?acum iau 600 de lei iar Erik 200 de lei alocatia lui, ce se va modifica?:help:
Cel mai recent răspuns: morenacsakanyi , utilizator 18:32, 30 Octombrie 2012
1. In cazul in care copilul este incadrat intr-un grad de handicap, dovedit prin certificat de handicap, se va prelungi perioada de CCC pana implineste copil 3 ani.

2. - Faceti o cerere catre angajator (atasati si o copie dupa certificatul de handicap) prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pana implineste copilul 3 ani.
- Angajatorul emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM.
- Cu o copie dupa aceasta decizie si o copie dupa certificatul de handicap mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si faceti cerere de prelungire a CCC pana la 3 ani.
- Indemnizatia pentru CCC pana la 3 ani este aceeasi ca si pana acum.

3. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

4. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

5. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

va multumesc mult pentru raspuns sanatate tuturor va dorim , e mai buna decat toate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru copil cu handicap penesmaria penesmaria Buna dimineata! sun in CCC pana la 2 ani. Copilul meu are un grad de handicap mediu. Am fost informata ca pe baza unei cereri facute la angajator si cu o ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie gemeni cu handicap accentuat și mediu de la 2 la 3 ani akadela akadela Bună ziua dacă mă poate ajuta va rog cineva am doi gemeni unu iminente încadrat cu handicap accentuat și unul cu mediu as dori sa știu cum se ... (vezi toată discuția)