avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie gemeni cu handicap accentuat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie gemeni cu handicap accentuat și mediu de la 2 la 3 ani

Bună ziua dacă mă poate ajuta va rog cineva am doi gemeni unu iminente încadrat cu handicap accentuat și unul cu mediu as dori sa știu cum se calculează indemnizația de la 2 la 3 ani în aceasta situație pentru ca pe net nu scrie nicăieri. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:47, 16 Iulie 2014
1. - Nu ati precizat dar banuiesc ca sunteti inca in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
- Daca ati obtinut certificate de handicap pentru copii atunci faceti o cerere cate angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a beneficia in continuare de CCC pana la varsta de 3 ani.
- Atasati la cerere cate o copie dupa certificatele de handicap.

2. Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si certificatele de handicap pentru copii mergeti la Primarie si completati cererea de prelungire a platii indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.

3. - Indemnizatia pentru CCC va fi aceeasi cu aceea pe care ati avut-o si pana la varsta copiilor de 2 ani (o indemnizatie + 600 lei).
- La aceasta se mai adauga si alocatia de stat pentru copii care va fi tot de 200 lei lunar pana implineste copilul 3 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie morenacsakanyi morenacsakanyi copilul meu are doar 10 luni dar este bolnav de tahicardie paroxistica supraventriculara, eu am concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani dar as ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)