avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate CamiHu

Activitate CamiHu

gi-jane2 a scris:

Dvs nu aveti dreptul sa cumparati pt ca proprietarul nu vrea sa va vanda.
Lucrurile trebuiau rezolvate de mult, au trecut 34 de ani, timp in care tata a platit o chirie desi i s-a demolat casa si nu a primit bani, aici e problema.
Consultați un avocat cu ce acte aveti.

Nu vrea sa vanda dar nici nu vor sa predea mai departe contractul de chirie. Pur si simplu cer evacuare, sa o dea la altii in chirie. Nu am nici un drept ca fiica…Asta pentru ca nu a fost trecut in contract certificatul meu de nastere. Dar figurez la intretinere ca am locuit cu mama mea din 1992 pana in 1995…iar locuinta a fost atribuita in urma demolarii unei proprietati, nu a primit locuinta pentru ca dormea sub pod! Iar certificatul de nastere chiar nu conteaza ca demonstreaza ca sunt fiica lui.
Buna seara,
Tatal meu a decedat in 11.12.2022…
Statea intr-o garsoniera atribuita de stat - cu chirie, in urma demolarii casei sale - proprietate, in anul 1988. Nu a avut ocazia sa cumpere aceasta garsoniera pana la data decesului, eu nu am fost trecuta in contract cand m-am nascut (in anul 1992) iar parintii mei s-au despartit cand aveam 3 ani, timp in care am locuit cu parintii mei in aceasta garsoniera. Eu am tinut tot timpul legatura cu tatal meu, chiar daca parintii mei s-au despartit, vorbeam zilnic cu el, ne vedeam tot timpul.
Am facut cerere la primarie sa cumpar sau sa preiau contractul de inchiriere dar am primit raspuns ca nu se poate, pentru ca nu am fost trecuta in contract, sa eliberez garsoniera in decurs de 5 zile de la primirea notificarii si sa platesc toate utilitatile si sa reziliez contractele, apoi sa predau cheia.
Unde este legea aceea ca eu ca unic mostenitor nu am dreptul de a cumpara aceasta garsoniera, care practic este un drept al lui si implicit al meu, pentru ca in 88 avea o proprietate plus teren?
Mentionez ca detin actul de instiintare de atribuirea a garsonierei in urma demolarii casei.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!

tudorascu f a scris:

Faceti plangere prealabila,dupa care cereti suspendarea dispozitiei in regim de urgenta pt a va recupera permisul.Dati in judecata,eu am castigat la tribunal urmeaza curtea.Multa bafta,eu astept sa vina din concediu.

Multumesc pentru raspuns!

latka a scris:

Avocatul dvs. ce v-a spus ? Daca nu ati avut sau nu aveti, angajati-va unul si dati in judecata politia pentru nerespectarea articolului 15 din constitutie, la instantele de contencios administrativ. Pe codul rutier vechi suspendarea e de 90 de xile cu drept de reducere la 30 de zile.

Multumesc pentru raspuns. Inca nu am avocat, voi cauta unul de acum. Astazi a venit si plicul de la Politie cu dispozitia…
Buna ziua! Anul trecut in august a avut loc un accident pe trecerea de pietoni cu vatamarea corporala usoara a unui pieton care a aparut dintre 2 masini, nu s-a asigurat, intrand in oglinda din dreapta a autoturismului pe care il conduceam.
Nu am avut timp sa evit, inainte de a ajunge la trecerea de pietoni nu era vizibil copilul, era masina parcata inainte si dupa trecerea de pietoni, el a aparut din spatele masinii parcate dupa trecerea de pietoni.
In luna iulie anul acesta am primit de la parchet solutionarea (neurmarire penala) iar politia mi-a suspendat permisul pentru 180 de zile aplicand legea de anul acesta.
Din ceea ce stiu eu, legea ar fi trebuit aplicata de la momentul accidentului, nu de la solutionare?
Nu am avut nici un drept sa imi sustin nevinovatia, legea spunand ca doar soferul este vinovat.
Intrebarea mea este… cum poti evita un accident cand tu ca sofer esti deja pe trecerea de pietoni si iti apare din lateral pieton care o ia la fuga fara sa se asigure?
Mi se pare ca mi s-a facut o nedreptate suspendandu-mi permisul pentru 180 de zile, in conditiile in care nu am fost deloc audiata, sa imi pot si eu sustine cauza.