avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Anul trecut in august a avut loc un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Anul trecut in august a avut loc un accident pe trecerea ...

Buna ziua! Anul trecut in august a avut loc un accident pe trecerea de pietoni cu vatamarea corporala usoara a unui pieton care a aparut dintre 2 masini, nu s-a asigurat, intrand in oglinda din dreapta a autoturismului pe care il conduceam.
Nu am avut timp sa evit, inainte de a ajunge la trecerea de pietoni nu era vizibil copilul, era masina parcata inainte si dupa trecerea de pietoni, el a aparut din spatele masinii parcate dupa trecerea de pietoni.
In luna iulie anul acesta am primit de la parchet solutionarea (neurmarire penala) iar politia mi-a suspendat permisul pentru 180 de zile aplicand legea de anul acesta.
Din ceea ce stiu eu, legea ar fi trebuit aplicata de la momentul accidentului, nu de la solutionare?
Nu am avut nici un drept sa imi sustin nevinovatia, legea spunand ca doar soferul este vinovat.
Intrebarea mea este… cum poti evita un accident cand tu ca sofer esti deja pe trecerea de pietoni si iti apare din lateral pieton care o ia la fuga fara sa se asigure?
Mi se pare ca mi s-a facut o nedreptate suspendandu-mi permisul pentru 180 de zile, in conditiile in care nu am fost deloc audiata, sa imi pot si eu sustine cauza.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2022
CamiHu, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorascu f , utilizator 19:01, 25 Octombrie 2022
Avocatul dvs. ce v-a spus ? Daca nu ati avut sau nu aveti, angajati-va unul si dati in judecata politia pentru nerespectarea articolului 15 din constitutie, la instantele de contencios administrativ. Pe codul rutier vechi suspendarea e de 90 de xile cu drept de reducere la 30 de zile.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2022
latka, utilizator

latka a scris:

Avocatul dvs. ce v-a spus ? Daca nu ati avut sau nu aveti, angajati-va unul si dati in judecata politia pentru nerespectarea articolului 15 din constitutie, la instantele de contencios administrativ. Pe codul rutier vechi suspendarea e de 90 de xile cu drept de reducere la 30 de zile.

Multumesc pentru raspuns. Inca nu am avocat, voi cauta unul de acum. Astazi a venit si plicul de la Politie cu dispozitia…
Faceti plangere prealabila,dupa care cereti suspendarea dispozitiei in regim de urgenta pt a va recupera permisul.Dati in judecata,eu am castigat la tribunal urmeaza curtea.Multa bafta,eu astept sa vina din concediu.

tudorascu f a scris:

Faceti plangere prealabila,dupa care cereti suspendarea dispozitiei in regim de urgenta pt a va recupera permisul.Dati in judecata,eu am castigat la tribunal urmeaza curtea.Multa bafta,eu astept sa vina din concediu.

Multumesc pentru raspuns!
IN CELE DIN URMA AM CASTIGAT SI LA CURTEA DE APEL,URMEAZA UN ALT PROCES PT DESPAGUBIRI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis mmsavu mmsavu Buna Ziua Anul trecut am fost implicat intr\'un accident rutier soldat cu vatamare de persoana asa cum scrie si pe dovada ulterior data la fata ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru neacordare de pietoni. buna seara, in ... catalinmihai123 catalinmihai123 Permis suspendat pentru neacordare de pietoni. Buna seara, In cursul zilei de astazi, circuland pe o strada principala, des frecventata de pietoni si cu ... (vezi toată discuția)
Permisul se suspenda chiar la nup ? sabin cj sabin cj O ruda a fost implicat intr/un accident in zona trecerii pentru pietoni. Indicatorul de presemnalizare (rosu) era cazut, indicatorul albastru era o cutie cu ... (vezi toată discuția)