avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate lucian.crisan

Activitate lucian.crisan

Răspuns la discuția cerere de concediu de odihna
Multumim dl. Valeriu pentru clarificare.
Intr-adevar, nu exista act normativ care sa reglementeze modul de instiintare pentru efectuarea concediului de odihna din cate m-am documentat.
Un alt coleg de-al dvs mi-a raspuns ca se poate clarifica acest lucru la nivelul regulilor interne ale companiei.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

In cazul meu doream sa stiu daca in locul unei cereri de concediu planificat la nivelul biroului pot trimite doar o instiintare pentru efectuare a concediului de odihna.
Nu am inteles de ce trebuie sa obtin o aprobare printr-o cerere din moment ce este totul planificat si aprobat de dinainte. Din punctul meu de vedere, pentru concediu planificat la nivelul biroului este necesar doar o instiintare.

Valeriu TUDOR a scris:

1. Cererea de CO face parte din documentele pe care le adopta fiecare angajator pentru a avea o evidenta clara a muncii salariatilor sai.
2. Nu exista un act normativ care sa reglementeze existenta si forma cererii de concediu. Unii folosesc cereri de concediu, altii bonuri de concediu sau alte forme de evidenta.
3. Important este sa fie evidentiata corect perioadele de munca si de absente (sub toate formele ei) ale tuturor salariatilor.

Buna ziua,

am o nedumerire in ceea ce priveste metodologia de aplicare a concediului de odihna care nu este descrisa clar in codul muncii.
Daca concediul de odihna este un drept al fiecarui angajat, iar perioadele pentru efectuarea concediilor de odihna se planifica in cadrul unui birou, de ce este necesara o cerere pentru aprobarea efectuarii concediului.
Nu este suficient o instiintare a sefului ierarhic ca in intervalul anterior planificat esti in concediu.

Adica in loc de :

Cerere concediu de odihnă

Subsemnatul(a)……………………………………………………………………………………
având funcția de………………………………………………………….. prin prezenta solicit
efectuarea concediului legal de odihnă începând cu data de ……………………………...…………
(se va indica prima zi lucrătoare din concediu) și pâna la data de ……………………………… (se va indica prima zi de lucru), reprezentând …….. zile de concediu.

sa fie ceva de genul :

Instiintare pentru efectuarea concediului de odihna

Subsemnatul(a)……………………………………………………………………………………
având funcția de………………………………………………………….. prin prezenta va instiintez de
efectuarea concediului legal de odihnă, conform planificarii in cadrul biroului, începând cu data de ……………………………...…………
(se va indica prima zi lucrătoare din concediu) și pâna la data de ……………………………… (se
va indica prima zi de lucru), reprezentând …….. zile de concediu.

Daca eu as trimite o instiintare in loc de o cerere sefului meu ar fi OK/legal ?

Cu multumiri