avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere de concediu de odihna

Buna ziua,

sunt angajata de 2 ani la o firma si am o nedumerire legata de cererea de concediu de odihna, in sensul ca aceasta nu exista in forma scrisa! Fiecare dintre noi ne planificam concediul de odihna in sensul ca ne inscriem intr-o evidenta centralizata, aceasta este aprobata de seful de echipa, adica are o mentiune cu aprobat si semnatura sefului, iar concediul se acorda si se plateste conform acelei evidente. E corect ? La locurile anterioare de munca aceasta cerere exista in forma scrisa. Multumesc
Cel mai recent răspuns: lucian.crisan , utilizator 13:50, 25 August 2022
Este corect ca se face o planificare a concediilor de odihna, dar nu este corect sa nu existe cereri de CO in forma scrisa.
Multumesc de raspuns. Asa i-am spus si eu tipei de la resurse umane, dar ea zice ca nu scrie nicaieri ca este obligatorie cererea - si din pacate n-am gasit nicaieri in vreo lege asa ceva....Poate puteti sa ma indurmati undeva...nu de alta, dar de anul trecut mi-au ramas 2 zile de co neefectuat si acum nu mai recunoaste nimeni, deoarece respectiva planificare de anul trecut s-a pierdut.
Va dau un model de cerere de CO:

SC ________________ SRL SE APROBA,
Administrator
Comp.Resurse umane:

Zile CO ___________
Zile efectuate _______
Zile ramase ________

Inspector RU _______


CERERE PENTRU CONCEDIU DE ODIHNA

Subsemnatul(a) _______________________________, va rog sa-mi aprobati ___ zile din concediul de odihna pe anul __________, incepand cu data de ____________ .


Data ______________ Semnatura ___________

Va multumesc foarte mult amabilitate, dar am si eu mai multe modele. Ideea este ca nu gasesc o reglementare undeva, ca sa-i demonstrez celei de la resurse umane ca este obligatorie intocmirea in forma scrisa, semnata de catre angajat si aprobata de seful ierarhic superior. Daca imi puteti indica o lege, ordonanta, etc, orice...multumesc mult
Hotărâre nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare

Art. 6. - (1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an calendaristic, integral sau fractionat.
(2) Concediul de odihna poate fi fractionat, la cererea salariatului, cu conditia ca una dintre fractiuni sa nu fie mai mica de 15 zile lucratoare.

Ceea ce ne solicitati dvs. este coroborarea unor termeni juridici,cred ca poate fi analizat de juristi acest aspect si supus interpretarii.

Alte discuții în legătură

Fractionare concediu de odihna v_florina v_florina Buna ziua, Am un salariat care refuza sa planifice cel putin 15 zile lucratoare de concediu de odihna. I-am aratat si codul muncii si contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)
Planificare concediu de odihna lorefaur lorefaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: O societate stabileste impreuna cu angajatii sai, in luna februarie a.c., concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neaprobat stromelectro stromelectro imi puteti spune ce se intampla atunci cand un angajat pleaca in concediu de odihna fara aprobarea sefului ? mentionez ca nu exista o planificare a ... (vezi toată discuția)