avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neaprobat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neaprobat

imi puteti spune ce se intampla atunci cand un angajat pleaca in concediu de odihna fara aprobarea sefului ?
mentionez ca nu exista o planificare a concediilor si salariatul in anul in curs nu a efectuat nicio zi de concediu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 24 Octombrie 2013
Nu are voie sa plece in CO fara aprobarea angajatorului. Acesta il poate sanctiona disciplinar pentru absente nemotivate.
Va trebui sa solicite in scris CO, iar daca angajatorul refuza si nu intocmeste o programare a CO, se poate adresa ITM-ului local.
@ stromelectro

Se poate angaja raspunderea disciplinara a salariatului in cauza, chiar daca nu exista o programare a cO la nivel de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz aprobare concediu Vioreld Vioreld Buna ziua! Avand in vedere ca nu mi-am efectuat concediul de odihna pentru anul 2015 conform programarii, zilele ramase neefectuate pentru anul trecut (si ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate robby1967 robby1967 Va rog sa-mi spuneti daca legislatia muncii prevede o procedura pentru constatarea absentelor nemotivate. Mai precis, punctual, intrebarile mele sunt : - cine ... (vezi toată discuția)
Cerere de concediu de odihna Alexandra Ion Alexandra Ion Buna ziua, sunt angajata de 2 ani la o firma si am o nedumerire legata de cererea de concediu de odihna, in sensul ca aceasta nu exista in forma scrisa! ... (vezi toată discuția)