avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente nemotivate

Va rog sa-mi spuneti daca legislatia muncii prevede o procedura pentru constatarea absentelor nemotivate. Mai precis, punctual, intrebarile mele sunt :
- cine intocmeste referatul
- in cat timp de la datele absentelor nemotivate trebuie intocmit referatul
- cine si cand trebuia sa programeze concediul salariatului pe anul in curs si care sunt consecintele daca nu i s-a programat concediul
Mentionez ca angajatul avea zile de concediu disponibile si a solicitat cele 2 zile ca si CO, dar a fost refuzat,
Mai fac mentiunea ca angajatului nu i s-a programat concediul de odihna pe anul in curs.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
robby1967, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 23 August 2019
Legislatia muncii nu prevede o anumita procedura pentru constatarea absentelor nemotivate sau modul de programare a concediului de odihna.

Cele șase etape ce trebuie parcurse într-o cercetare disciplinară www.avocatnet.ro/articol_459...
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns. Cu tot respectul, in Codul muncii se prevede astfel :
Art. 148 . [programarea concediului de odihna]
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. .
Una din intrebarile mele era care sunt consecintele nerespectarii de catre angajator a acestei prevederi din cod.
Multumesc.
robby1967, utilizator
Cine face programarea nu este prevăzută în Codul muncii...până cand se face da ... iar daca tot ne citati din acest act normativ puteti vedea si ca nu exista sanctiunii pentru neefectuarea programării.
Va multumesc din nou pentru raspuns.
Ma vad insa nevoit sa repet intrebarea. Nu am intrebat despre sanctiuni. Intrebarea mea a fost referitoare la consecintele nerespectarii acestui act normativ.
Cu stima...
robby1967, utilizator
Nerespectarea legii inseamna atragerea raspunderii juridice a celui care o incalca .. asa cum am mai spus
CODUL MUNCII nu sanctioneaza o astfel de fapta.
Despre ce fel de consecinte vorbiti ?

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Concedierea disciplinară pe baza absențelor nemotivate! Nata88 Nata88 Avem 2 angajați care absentează nemotivat, incepand cu data de 02.10.2017. Pe data de 05.10.2017 s-a întocmit referatul de sesizare, pe 06. 10.2017 decizia ... (vezi toată discuția)
Compensare co neefectuat corina.trandafir corina.trandafir O salariata care revine din cic anul acesta mai poate cere banii pe concediul neefectuat din anii 2007 si 2008. care este art care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)