Va rog sa-mi spuneti daca legislatia muncii prevede o procedura pentru constatarea absentelor nemotivate. Mai precis, punctual, intrebarile mele sunt :
- cine intocmeste referatul
- in cat timp de la datele absentelor nemotivate trebuie intocmit referatul
- cine si cand trebuia sa programeze concediul salariatului pe anul in curs si care sunt consecintele daca nu i s-a programat concediul
Mentionez ca angajatul avea zile de concediu disponibile si a solicitat cele 2 zile ca si CO, dar a fost refuzat,
Mai fac mentiunea ca angajatului nu i s-a programat concediul de odihna pe anul in curs.
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Cu tot respectul, in Codul muncii se prevede astfel :
Art. 148 . [programarea concediului de odihna]
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. .
Una din intrebarile mele era care sunt consecintele nerespectarii de catre angajator a acestei prevederi din cod.
Multumesc.
Cine face programarea nu este prevăzută în Codul muncii...până cand se face da ... iar daca tot ne citati din acest act normativ puteti vedea si ca nu exista sanctiunii pentru neefectuarea programării.
Va multumesc din nou pentru raspuns.
Ma vad insa nevoit sa repet intrebarea. Nu am intrebat despre sanctiuni. Intrebarea mea a fost referitoare la consecintele nerespectarii acestui act normativ.
Cu stima...
Nerespectarea legii inseamna atragerea raspunderii juridice a celui care o incalca .. asa cum am mai spus
CODUL MUNCII nu sanctioneaza o astfel de fapta.
Despre ce fel de consecinte vorbiti ?