avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate detrei

Activitate detrei

Răspuns la discuția Achizitionare pod locuibil
Multumesc.
Nu m-am gandit sa-l achizitionez inainte de a fi intabulat. Intrebarea era daca, desi este intabulat, pot aparea probleme in viitor avand in vedere faptul ca voi locui la etajul 3, incadrat ca si "pod locuibil", intr-o zona unde se impune un regim de inaltime: P+E+M.
Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un apartament aflat la etajul trei al unei vile(mansarda pe un singur nivel). Am aflat ca aceasta mansarda va fi incadrata in extrasul CF(momentan nu este intabulata) ca si pod locuibil. Regimul de inaltime din zona respectiva apare in documentatia PUD ca si P+E+M

Doresc sa mai mentionez ca toate utilitatile sunt trase deja, tavanul are o foarte usoara inclinatie, iar inaltimea camerelor este de 2,70m.

Nu stiu exact ce presupune aceasta incadrare si la ce riscuri m-as supune.

Ma poate afecta in vreun fel ca apartamentul acesta va fi incadrat astfel? Se va putea face schimbare de destinatie(e nevoie)? Imi asum vreun risc?

Multumesc
Răspuns la discuția Amenda parcare
cioan a scris:

Reproduc din Ordonanta nr. 2/2001

Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Verificati cand a fost intocmit procesul verbal de contraventie. Daca a fost intocmit pana la data de 20.09.2008 este valabil. In schimb, daca procesul verbal a fost intocmit inaintea datei de 22.08.2008 ati scapat de plata amenzii.

In ceea ce priveste data eliberarii buletinului martorului ar putea fi o greseala de scriere.

Codul rutier prevede ca autovehiculele pot fi parcate pe trotuar daca se lasa un spatiu de 1 m pana la zid pentru circulatia pietonilor.

Numai bine va doresc.

Va multumesc pentru raspuns,

1) Procesul verbal a fost intocmit pe data de 01.09.2008, dar a ajuns la mine doar in 22.09.2008

2) Sa inteleg ca nu ma pot lua de acea data de eliberare pt buletinul martorului? Ma gandeam sa nu fi pus agentul la plezneala un nume acolo.

3) De la masina pana-n zid erau in jur de 70-80 de cm, dar din poza nu se poate dovedi nici ca e un metru nici ca e mai putin! Nici aici nu am nici o baza pt contestatie?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat mai concret daca e posibil, nu as dori sa arunc 400 de lei in buzunarele primariei daca sunt sanse sa scap.

Va multumesc,

Sebastian
Discuție Amenda parcare
Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: in data de 20.03.2008 un agent al politiei comunitare a pozat masina care era parcata neregulamentar. Pe data de 22.09.2008 am primit instiintarea prin posta. Asta insemnand 6 luni si 2 zile. Daca trec 6 luni procesul verbal este nul sau doar in cazul in care e vorba de radare fixe?

Doi la mana, in procesul verbal scrie ca martorului buletinul i-a fost eliberat in data de 21.03.2008, dar poza este din 20.03.2008!

Trei la mana, semnul era parcarea interzisa cu toate cele 4 roti pe trotuar, eu am parcat doar cu doua roti pe trotuar, mai erau circa 75 cm de la masina pana-n zid, nu 1.50 m, dar asta nu se vede in poza!

Este suficient ca sa am o contestatie solida? Sau pica toate?

Va multumesc,

Sebastian